אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אחד היתרונות של שניצל בקר הוא הדקיקות שלו, שמתאימה בדיוק למנות שמקפיצים בזריזות. אהרוני מכין מנת אטריות מוקפצות עם רצועות בקר, פלפל חריף וג’ינג’ר ברוטב אסייתי נהדר.

מצרכים למרינדה:
2 יחידות שניצל בקר
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
2 שיני שום, קלופות
2 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף מירין
2 כפות קורנפלור
1 כף גרידת תפוז

לאטריות:
1 חבילה אטריות פטוצ’יני
1 כף שמן

לירקות:
3 כפות שמן
2 שיני שום, קלופות
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
3 בצלי שאלוט
1 פלפל צ’ילי אדום חריף
5 גבעולי בצל ירוק
1 חבילה נבטים סיניים
2 יחידות בוק צ’וי

לרוטב:
3 כפות סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כף מירין

אופן הכנה:

  1. מכינים מרינדה לבשר: חותכים את השניצל בקר לרצועות דקות ושמים בקערה.
  2. מגררים את הג’ינג’ר ואת השום ומוסיפים לקערה, יחד עם יתר חומרי המרינדה. מערבבים, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  3. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים, מערבבים עם כף שמן קנולה ושומרים בצד.
  4. מסננים את הבשר מהנוזלים ומצפים את רצועות הבקר במעט קורנפלור.
  5. מחממים מחבת עם 1/4 כוס שמן קנולה על אש גבוהה, וצורבים את רצועות הבקר כשתי דקות. מוציאים את רצועות הבקר באמצעות כף מחוררת לצלחת, שומרים בצד.
  6. מגררים את השום ואת הג’ינג’ר, קוצצים דק את בצלי השאלוט, הפלפל החריף והבצל הירוק וחותכים גס את הבוק צ’וי.
  7. מוסיפים למחבת את השום, הג’ינג’ר, השאלוט והפלפל החריף ומטגנים כדקה.
  8. מוסיפים את הבצל הירוק, הבוק צ’וי והבשר ומטגנים כדקה.
  9. מוסיפים את האטריות ואת מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב ומטגנים כדקה.
  10. מסירים מהאש, מוסיפים את הנבטים ומגישים.

מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

אורז פרסי

איך מכינים אורז פרסי קלאסי – מתכון של תמרה וישראל אהרוני

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

דניש סלמון, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *