בדקנו: הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2018

בין אם אתם מאלו שמרשים לעצמם להתפרע ובין אם אתם שומרים על המשקל באדיקות, חג חנוכה הוא נקודת מחלוקת קשה שמופיעה בכל שנה מחדש. ביום שנבין מי היא אותה אישיות קולינרית היסטורית שהחליטה שנחגוג את החג עם תועפות שמן, נדאג לתפוס איתה שיחה צמודה כדי לדבר על ההשלכות.

בינתיים, כל עוד מותר לנו להתפנק ולנחם את עצמנו בפחמימות מטוגנות, קבלו את מצעד הסופגניות הכי טובות לשנת 2018. חברי המערכת הקריבו את הדיאטה שלהם כדי לבדוק איזו סופגנייה הכי טעימה, מה המילוי הכי מקורי ואיפה תוכלו למצוא סופגניות לא שגרתיות. אל תשכחו לשלוח לנו קצת טאמז.

נומילי

את הקינוחים של נומילי, הקונדיטוריה המקסימה בכפר סבא, אנחנו מאוד אוהבים אם כי השנה הטעם והמרקם של הסופגניות לא היה אחיד. מבחינת הבצק, רוב הסופגניות היו כבדות מאוד והבצק היה מעט שומני מדי. בלטה ביחודה מבחינת הבצק הייתה סופגניית הריבה הקלאסית (9 ₪), שהייתה אוורירית מאוד וכמעט חשדנו שהיא אפויה ולא מטוגנת. ריבת התות הייתה איכותית מאוד אבל היינו שמחים לראות יותר ממנה. אהבנו גם את הסופגנייה במילוי קרם פרלינה אגוזי לוז בציפוי ברס (10 ₪) – הקשר בין הסופגנייה למילוי היה טוב ומובן, והקרם היה במתיקות מעודנת, מה שאפשר לאכול ממנו עוד ועוד. פחות אהבנו את הסופגנייה במילוי גנאש שוקולד בציפוי שטרוייזל קקאו (10 ₪) – המילוי היה מנותק לגמרי מהבצק והיה עשיר מדי ושומני.

קולקציית הסופגניות של נומילי. צילום: דניאל לילה
קולקציית הסופגניות של נומילי. צילום: דניאל לילה

רולדין

רולדין משיקה השנה את הקולקציה ה-29 (!) של סופגניות לחנוכה. ממש כמו בשנים קודמות, הסופגניות של רולדין יפהפיות, אסתטיות ועשויות מחומרי גלם איכותיים שזה מדהים בהתחשב בעובדה שמדובר ברשת שמכינה אלפי סופגניות בכל יום. בצק הסופגנייה עצמו הוא בצק מטוגן אופייני – לא אוורירי במיוחד וגם לא יציקה שאי אפשר לעכל. אהבנו במיוחד את סופגניית הוויולט צ’יז קייק (12 ₪), סופגנייה במילוי קרם שמנת עם גלסאז’ סגול ופתיתי ויולט, שהייתה טעימה ממש כמו שהייתה יפה. עוד אהבנו את סופגניית הוונילה קוקי קרים (12 ₪), שהייתה ממולאת בקרם פטיסייר נפלא ומעוטרת בשברי עוגיות אוראו. בגזרת הילדים אהבנו במיוחד את סופגניית השוקו פארטי (10 ₪), עם סוכריות קופצות ומילוי שוקולדי נפלא שמזכיר את שוקולד השחר. פחות אהבנו את סופגניית הבאבא או רום (12 ₪), סופגנייה בסירופ סוכר עם קצפת ודובדבני אמרנה – היא הייתה רטובה מדי לטעמנו והקרם היה קצת נוזלי מדי.

סופגניות יפהפיות של רולדין. צילום: רונן מנגן

ביסקוטי

אחרי שנים שבהן הסופגניות של ביסקוטי כיכבו ואז קצת ירדו, השנה הסופגניות של הקונדיטוריה האהובה חזרו לשמח לנו את הבטן. על אף שבחלק מהסופגניות הבצק היה דחוס מדי, המילויים המצוינים והציפויים המקוריים שידרגו את הסופגניות מאוד וגרמו לנו להתאהב. המערכת הכי אהבה את סופגניית הרד ולווט (10 ₪) במילוי קרם וניל, זיגוג וניל ועוגת פטל עשירה – הקרם היה עשיר ומתקתק, הציפוי היה אסתטי מאוד וגם הוסיף מרקם לסופגנייה. עוד אהבנו את סופגניית קונקורד (10 ₪) – סופגנייה במילוי גנאש שוקולד בלגי, ציפוי שוקולד מריר ושברי מרנג קונקורד. הקרם השוקולדי היה מרגש ממש, ושברי המרנג בציפוי היו קראנצ’יים וכיפיים. הכי סופגנייה לקחת להורים.

סופגניית רד ולווט של ביסקוטי. צילום: בועז לביא
סופגניית רד ולווט של ביסקוטי. צילום: בועז לביא

טאטי בייקרי

רוב הסופגניות של הקונדיטוריה הוותיקה מגבעתיים לא היו לטעמנו – באופן גורף, לקרמים ולציפויים היו טעמים מלאכותיים וסכריניים, כמו למשל בסופגניית הקפה ואגוזים או בסופגניית השוקולד. יחד עם זאת, בלטה ביניהן סופגניית הסינבון (8.5 ₪), במילוי פטיסייר קינמון וציפוי שמנת, שבה טעם הקינמון היה עדין ולא השתלט יתר על המידה וציפוי השמנת הוסיף חמצמצות נעימה. גם סופגניית הריבה הקלאסית (6.5 ₪) הייתה מעולה – אוורירית, רכה וטעימה עם ריבה חמצמצה בכמות מספקת.

קולקציית הסופגניות של טאטי בייקרי. צילום: דניאל לילה
קולקציית הסופגניות של טאטי בייקרי. צילום: דניאל לילה

מיקי שמו

על פי מה שנמסר מהרשת, הסופגניות של קונדיטוריות של מיקי שמו מטוגנות בשמן קנולה בלבד, מה שהופך אותן לפחות עמוסות בשומן רווי. מבחינת מרקם הבצק, לא הבחנו בהבדל. דווקא בגזרת סופגניית הריבה הקלאסית (5 ₪) נרשמה אכזבה קלה – הסופגנייה לא הייתה “פושטית” כמו בסופרמרקט וגם לא איכותית כמו בקונדיטוריות אחרות. תחום הביניים לא החמיא לה והבצק היה מעט יבש. גם סופגניית הטראפלס (19 ₪) עם ציפוי שוקולד שמשווה לה מראה של קיפוד הייתה לא מספקת מספיק, בעיקר כי כשבצענו אותה גילינו שאין בה מילוי כלל (מישהו ניסה לחסוך עלינו קלוריות?). כן נרשמה התלהבות מסופגניית וניל ופקאן מקורמל (10 ₪) וגם מסופגניית הפררו רושה (10 ₪), שהיה בה ניגוד כיפי בין הקרם העשיר לנוגט הקראנצ’י ואנחנו לגמרי ממליצים לכם להצמד אל שתיהן ולנסות אותן.

קולקציית הסופגניות של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה
קולקציית הסופגניות של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה

סופט קוקיז

את העוגיות הרכות המהממות של סופט קוקיז אנחנו אוהבים כבר מזמן, ולכן שמחנו ממש לטעום את הסופגניות שלהם. הסופגניות כולן עשויות מבצק שמזכיר מאוד בצק דונאטס, וגם גודלן וצורתן מזכירים את הסופגנייה האמריקאית. על אף שלא היה ממש מילוי באף אחת מהסופגניות שטעמנו, אהבנו מאוד את הבצק הנהדר ואת הציפויים האיכותיים. בלטה מכולן סופגניית הפיסטוק, עם ציפוי פיסטוק קרמי משגע (6-11 ₪). בשנה הבאה נשמח למילוי בסופגניות המצוינות האלה.

סופגניות דונאטס של סופט קוקיז. צילום: אנטולי מיכאלו
סופגניות דונאטס של סופט קוקיז. צילום: אנטולי מיכאלו

אלחנן תרבות לחם

אין ספק שבצק הסופגניות המוצלח ביותר נדגם בסופגניות המעולות של אלחנן תרבות לחם. הבצק, שהזכיר קצת את הבצק של הדונאטס האמריקאיות, היה מעולה, חמאתי וטעים. בגזרת המילויים והציפויים, אהבנו במיוחד את הציפוי הפשוט של סופגנייה בזיגוג סוכר. יחד עם הסופגניות הגיעו מספר רטבי טבילה איכותיים, ביניהם ריבת תות אמיתית עם פרי שהייתה מעולה, קרם פטיסייר, שוקולד אגוזים ועוד. שדרוג נחמד לקינוח החג. דונאטס – 9-11 ₪, מטבלים – 2-4 ₪.

דונאטס של אלחנן תרבות לחם. צילום: נוי שעיה
דונאטס של אלחנן תרבות לחם. צילום: נוי שעיה

מתוקה

קונדיטוריית “מתוקה” הוותיקה מציגה ליין סופגניות ייחודי בשיתוף עם המותג “עלית” של שטראוס לצד סופגניות קלאסיות של הקונדיטוריה. אהבנו מאוד את סופגניית פסק זמן (11 ₪), עם קרם פסק זמן וציפוי עם קוביות פסק זמן, שהיה שוקולדי ואגוזי ובעיקר מאוד טעים. לאוהבי הבננה, חובה לטעום את סופגניית צ’אנקי (12 ₪)– סופגנייה במילוי קרם בננות ובציפוי שוקולד ושבבי אגוזים. אין ספק שההתלהבות הגדולה ביותר נרשמה מעוגת הסופגניות המרשימה בשם “שוקולד אקסטרים” (98 ₪). מדובר בעוגה המורכבת מכמה סופגניות המזכירות במרקמן לחמניות מתוקות, כל אחת במילוי שונה – שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן. רעיון מקורי ומגניב שמתאים להדלקת נרות רבת משתתפים.

עוגת סופגניות שוקולד אקסטרים של מתוקה. צילום: בני גם זו לטובה
עוגת סופגניות שוקולד אקסטרים של מתוקה. צילום: בני גם זו לטובה

MIMI

המנצחות שלנו לשנת 2018 הן הסופגניות הנפלאות מהקונדיטוריה של מסעדת “נונו” מהוד השרון. הסופגניות של MIMI עשויות מבצק שמרים איטלקי ומוגשות בארבעה טעמים שונים – ריבת תות, סוכר וקינמון, קרמל עשיר ושוקולד. עוד כשהוצאנו את הסופגנייה מהקופסה הבנו שמדובר בסופגנייה מזן אחר – קלה, אוורירית ובדיוק בגודל הנכון. המילויים היו כולם מצוינים, איכותיים ובכמות המדויקת. 7-10 ₪. ואגב, בהזדמנות זאת קבלו גם המלצה חמה ולכו לאכול בנונו, האוכל שם נהדר ובמחיר ממש משתלם.

קולקציית הסופגניות של MIMI. צילום: דניאל לילה
קולקציית הסופגניות של MIMI. צילום: דניאל לילה
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ביקרנו בתערוכת ישראפוד וטעמנו מלא חידושים קולינריים

משדרגים את החג: 8 מתכוני לביבות עם מוצרלה

שיתוף פעולה ייחודי וחדשני – הכירו את מיזם התוכן הקולינרי פודי גרופ

שרונה מרקט - השוק הירוק הראשון בישראל מארח את ועידת מילאנו

שרונה מרקט – השוק הירוק הראשון בישראל מארח את ועידת מילאנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *