בלוג דיי 2018 - גלו את סוד ההצלחה של הבלוגרים הטובים בארץ

בלוג דיי 2018 – גלו את סוד ההצלחה של הבלוגרים הטובים בארץ

בלוג דיי, שנחגג בכל שנה בתאריך ה-31 באוגוסט, הוא יום שבו מיליוני בלוגרים ברחבי העולם חוגגים את המילה הכתובה, את אמנות הצילום, את היצירתיות המתפרצת ואת הכישרון. לרגל היום המיוחד הזה תפסנו את הבלוגרים של Foody לשיחה צפופה על הבייבי שלהם, פרויקט החיים שלהם, האהבה שלהם – הבלוג שלהם. אחרי אילו בלוגרים הם עוקבים, מה התגובות הכי מרגשות שקיבלו, אחרי איזה חשבונות אינסטגרם הם עוקבים ומה הסיבות האמיתיות שהביאו אותם לפתוח בלוג. בואו לגלות את סוד ההצלחה של הבלוגרים המצליחים בישראל.

אפרת ליכטנשטט – אז מה את עושה כל היום

 

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

שלושה בלוגים ישראליים שאת אוהבת במיוחד
וואו, איך אפשר לבחור? פתיתים, שירה אכילה ופיית העוגיות

עם איזה בלוגר בינלאומי היית שמח לבשל?
עם דנה מ-Minimalist Baker. אני מעריצה אותה!

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת בבלוג?
אנשים שכתבו לי שזו פעם ראשונה שהם אפו עוגה בחייהם ושהיא הצליחה ושהם פחות מפחדים מהמטבח. כל התגובות מרגשות אותי.

5 עמודי אינסטגרם ישראליים בתחום האוכל ששווה לעקוב אחריהם
פיית העוגיותאלון שבואורלי דאהן חרמשהמחמיצה הסדרתיתמיכל וקסמן

מה המתכון בבלוג שלך שההצלחה שלו הכי הפתיעה אותך
עוגת התפוחים שתמיד נגמרת של אמא שלי, כל כך פשוטה להכנה וכל כך יומיומית אצלנו והיא פשוט כבשה לבבות. יש אנשים שמספרים לי שהם מכינים אותה כמעט כל שבוע מאז שהיא פורסמה.

עוגת התפוחים שתמיד נגמרת בבלוג של אפרת
עוגת התפוחים שתמיד נגמרת בבלוג של אפרת

מה המתכון הכי מכניס בבלוג ולמה לדעתך הוא הכי מצליח
עוגת שוקולד בננה. אני חושבת שהתוצאה מאד טעימה ביחס להשקעה, היא שילוב מעולה בין עוגת בננה לעוגת שוקולד ואלו שתי עוגות שאנשים מאד אוהבים. ויש גם גרסה טבעונית מוצלחת!

מה הביא אותך לפתוח בלוג
הייתי בבית בסופה של חופשת לידה בלתי נגמרת, קיבלתי מתנה את הספר של אוטולנגי והוא פשוט נתן לי אינסוף השראה לבשל ולכתוב. כדי לשעשע את עצמי ולהעביר את הזמן פתחתי את הבלוג.

 

נטלי לוין – עוגיו.נט

 

צילום: נמרוד סונדרס
צילום: נמרוד סונדרס

שלושה בלוגים ישראליים שאת אוהבת במיוחד
מורקייק – בלוג האפייה של מור, שאני כל כך אוהבת לקרוא ומצחיקה אותי בכל פעם מחדש.
פאי בריבוע – הבלוג היפהפה והחדש יחסית של דור משה. דור למד קונדיטוריה ומעלה מתכונים מתוקים עם צילומים הורסים.
מיס פטל – הבלוג המתוק של שרית נובק, שמצליחה לגרום לקינוחים ולמאפים שלה להיראות מיליון דולר במינימום מאמץ.

עם איזה בלוגר בינלאומי היית שמחה לבשל?
עם סאלי, מהבלוג המהמם Sally’s Baking Addiction. המתכונים שלה תמיד עושים לי חשק להיכנס למטבח ומהפוסטים שלה אני מתרשמת שמדובר באישה מתוקה במיוחד.

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת בבלוג?
האמת שיש המון תגובות שמרגשות אותי, אבל פעם מישהי כתבה לי שהיא התחילה לאפות בזכות הבלוג שלי, ואחרי שהתחילה לקבל המון מחמאות מהסביבה גם נרשמה ללימודים והחלה לעסוק בקונדיטוריה באופן מקצועי. כיף לי להצליח “לגעת” באנשים ברמות האלה, זה מרגש ומשמח אותי בטירוף.

5 עמודי אינסטגרם ישראליים בתחום האוכל ששווה לעקוב אחריהם
ברור שהעמוד של אפרת ליכטנשטט – מרהיב (וגם מרעיב) ביופיו.
הפרופיל של רחלי קרוט תמיד עושה לי חשק לאכול, והסלטים שלה מטריפים אותי.
הפרופיל של אלון שבו – עם קינוחים מהפנטים וצילומים מינימליסטיים עוצרי נשימה.
הפרופיל של שקמה יעקובי מהבלוג TivonEat עם מאכלים וקינוחים טבעוניים שנראים מושלם!
הפרופיל של אבישג שאר-ישוב – צלמת עיתונות וחובבת אפייה שמעלה בכל שבוע “עוגל’שבת”.

מה המתכון בבלוג שלך שההצלחה שלו הכי הפתיעה אותך
עוגיות הבראוניז ללא גלוטן שפרסמתי לא מזמן. הן הפכו ללהיט מטורף וכבר מאות אם לא אלפי אנשים הכינו אותן. כשפרסמתי את המתכון ממש לא ציפיתי שהוא יהפוך לכזה פופולרי, ועד היום קוראים שולחים לי בכל יום לפחות 2-3 תמונות של העוגיות שהכינו.

מה המתכון הכי מכניס בבלוג ולמה לדעתך הוא הכי מצליח
עוגת שוקולד מהירה עם ענני קצפת היא בלי צל של ספק המתכון הפופולרי ביותר בבלוג עם למעלה מ-180 אלף צפיות. לדעתי זה שילוב של מתכון קל ומהיר אבל כזה שנראה מיליון דולר בזכות טריק לזילוף ענני קצפת וכמובן העובדה שיש פה המוווווון שוקולד 😊

המתכון לעוגת השוקולד בבלוג של נטלי
המתכון לעוגת השוקולד בבלוג של נטלי

מה הביא אותך לפתוח בלוג
לפני כמעט עשור פתחתי את הבלוג בהחלטה רגעית בעיקר כי התחשק לי מקום “שלי” ברשת, בו אשתף את המתכונים שאני מכינה. לבן הזוג שלי היה בלוג מוסיקה באותה תקופה ופשוט רציתי “גם”.

רותם ליברזון – טיפול בבישול

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

שלושה בלוגים ישראליים שאת אוהבת במיוחד
פתיתים, מטבח מקומי ונטשה חיימוביץ

עם איזה בלוגר בינלאומי היית שמחה לבשל?
עם מוניקה גוהורדן מהבלוג שלה לבישול אוכל הודי.

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת בבלוג?
אישה שכתבה לי שהיא הקריאה לאמא שלה את הספר הפרסי שלי והן בכו מהתרגשות והעלו זיכרונות יחדיו.

5 עמודי אינסטגרם ישראליים בתחום האוכל ששווה לעקוב אחריהם
אפרת ליכטנשטטרחלי קרוטאלון שבו, עז תלם, קרן אגם

מה המתכון בבלוג שלך שההצלחה שלו הכי הפתיעה אותך
הכי הפתיע אותי עוף צלוי מושלם. לא תיארתי לעצמי את עוצמת האהבה לעוף פשוט בגריל אבל מדויק וטעים.

המתכון לעוף צלוי מושלם בבלוג של רותם
המתכון לעוף צלוי מושלם בבלוג של רותם

מה המתכון הכי מכניס בבלוג ולמה לדעתך הוא הכי מצליח
בלינצ’ס גבינה של סבתא רחלי – שבר את כל השיאים כנראה בגלל הנוסטלגיה, טעמי הילדות, ההכנה הפשוטה והדרך בה הבלינצ’סים שלי נשארים בהירים, יש בזה משהו לבן וחגיגי.

מה הביא אותך לפתוח בלוג
הידיעה שיש לי מה לתת לעולם מעבר לסדנאות מצומצמות, הרצון האמיתי להאכיל אנשים, זו אהבה להזנה נכונה וטעימה שקשה להסביר אותה. כמובן שזה משלב אהבה שנייה שהיא הכתיבה, ונוצר שילוב מופלא בין מתכונים למילים.

רות אופק – שמח במטבח

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

שלושה בלוגים ישראליים שאת אוהבת במיוחד
מתוקים שלי של חן שוקרון – אני עוקבת אחריו כבר שנים רבות ומראשיתו ועד היום חן מהווה השראה עבורי ועד היום אני קוראת באדיקות את הפוסטים שלה.
מלכת המטבח של יונית צוקרמן כי יונית מבשלת מהלב והמתכונים שלה גורמים לי לחלום עליהם בלילה.
מיס פטל של שרית נובק שגם אחריו אני עוקבת כבר שנים גם בזכות המתכונים הנפלאים ובעיקר בזכות התמונות המהממות.

עם איזה בלוגר בינלאומי היית שמחה לבשל?
מולי יי – האמת שפגשתי אותה לפני כשנתיים והיינו אמורות לצלם מתכון יחד אבל אז התנור והכיריים במטבח שבדירה שבה שהתה לא עבדו ולא הצלחנו לסדר את הבעיה. אז פשוט קשקשנו על בלוגים, אוכל, אפייה, מדינת ישראל וכו’ והיה ממש כיף.

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת בבלוג?
אני מקבלת לא מעט תגובות מרגשות ותמיד שמחה לראות את המתכונים שלי קמים לחיים אצל הקוראים, אבל התגובה שהכי ריגשה אותי היה של קוראת שסיפרה לי שלא מזמן התאלמנה בגיל ממש צעיר (היא כמעט בגילי) ובזכות הבלוג שלי היא חזרה לאפות וזה מה שהביא לה קצת שמחה ללב. כל כך התרגשתי שהייתי חייבת לפגוש אותה ועד היום אנחנו בקשר.

5 עמודי אינסטגרם ישראליים בתחום האוכל ששווה לעקוב אחריהם
מתוקים שלי, מיס פטל, שירן דיקמן, אורלי חרמש, פיית העוגיות

מה המתכון בבלוג שלך שההצלחה שלו הכי הפתיעה אותך
צמת השמרים הוויראלית שלי – זה המתכון השני שפירסמתי בבלוג, שהיה בן שבוע. תוך כמה שעות המתכון הפך לוויראלי וזכה לכמויות דמיוניות של צפיות (תוך שבוע הוא הגיע למעל 200 אלף צפיות). לא הייתה הפתעה גדולה מזו לבחורה שרק פתחה בלוג בשביל הכיף והנשמה.

צמת השמרים ששברה את הרשת
צמת השמרים ששברה את הרשת

מה המתכון הכי מכניס בבלוג ולמה לדעתך הוא הכי מצליח
כרגע המתכון הכי נצפה בבלוג הוא לפיצה ללא שמרים. אני חושבת שהוא הכי מצליח כיוון שמדובר במתכון קל ומהיר שנותן תוצאה מאוד טעימה – בדיוק מה שאמהות עסוקות כמוני מחפשות.

מה הביא אותך לפתוח בלוג
אני מאוד אוהבת לאפות. זו התרפיה שלי וזה מה שעושה אותי הכי שמחה (חוץ מהילדים) ולשמחתי האנשים שסביבי תמיד אהבו את מה שהכנתי וביקשו מתכונים. שנים חשבתי לפתוח בלוג אבל לא היה לי זמן בהיותי שכירה במשרד עו”ד ואמא לילדים קטנים. כשפתחתי משרד עצמאי משלי היה לי זמן פנוי ולא מעט תובנות על כך שהחיים קצרים מדי מכדי לחכות שיהיה לי זמן לעשות דברים ופשוט צללתי למים ופתחתי בלוג מתוך מחשב ששם ארכז את המתכונים שלי וחברים שלי יוכלו גם ליהנות מהם. לא שיערתי אז שהוא יגיע למימדים שבהם הוא נמצא היום ואין גאה ממני על הדרך שעברתי.

אולגה טוכשר – המרכיב הסודי

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

שלושה בלוגים ישראליים שאת אוהבת במיוחד
פיית העוגיות, קרוטית ואז מה את עושה כל היום

עם איזה בלוגר בינלאומי היית שמחה לבשל?
עם רייצ’ל מ-Bakerita.

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת בבלוג?
לאחרונה אני מקבלת הרבה תגובות מרגשות, שמתחלקות לשניים: מגולשים ותיקים שמתגעגעים למתכונים הישנים והלא טבעוניים שהורדתי ומבקשים להעביר אותם בהודעה אישית, כי אלה מתכונים שהם היו מכינים על בסיס קבוע ועכשיו לא מוצאים. הקטגוריה השנייה של תגובות מרגשות מאנשים שכותבים לי שהמתכונים הטבעוניים שלי מחזקים אותם בדרכם, ובזכותם הדרך הטבעונית האישית שלהם הרבה יותר טעימה.

5 עמודי אינסטגרם ישראליים בתחום האוכל ששווה לעקוב אחריהם
יוסי דג’ברוב, פתיתיםאורלי דהן חרמש, גילת אורקין, אבישג שאר ישוב

מה המתכון בבלוג שלך שההצלחה שלו הכי הפתיעה אותך
בין הטבעוניים וחדשים – באונטי ועוגת שוקולד ללא אפייה.

חטיף הבאונטי הביתי שהכינה אולגה
חטיף הבאונטי הביתי שהכינה אולגה

מה המתכון הכי מכניס בבלוג ולמה לדעתך הוא הכי מצליח
המתכונים המכניסים ביותר הם השילוב הנהדר בין מראה חיצוני מגרה לפשטות הכנה. מתכוני שוקולד תמיד מצליחים. לא יכולה לתת סטטיסטיקות מדויקות בגלל המעבר לפלטפורמה חדשה, אבל זה בטוח משהו שוקולדי.

מה הביא אותך לפתוח בלוג
התחלתי לכתוב את הבלוג לפני שש שנים בעיצומו של תהליך אישי מורכב, בתור תרפיה וריפוי בעיסוק, ובחלומות הפרועים ביותר שלי לא חלמתי שהוא יהפוך להיות מה שהוא היום: בייבי אהוב, בית וירטואלי, כרטיס ביקור, עסק, ופרויקט חיי ממש. הוא גם ספר מתכונים אישי וקצת יומן מסע. תקשיבו, הוא מערכת היחסים הארוכה והמחויבת ביותר שהייתה לי עד כה.

 

עז תלם – The Kitchen Coach

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

שלושה בלוגים ישראליים שאת אוהבת במיוחד
כל חברי הנבחרת כמובן! כולם מוכשרים אחד אחד ואני אוהב אותם מאוד. אם לפרגן למי שלא בפודי, אז:
שרון היינריך – כותבת ישראלית שהלכה עם החלום שלה והתשוקה שלה לקונדיטוריה עד הסוף, והיום היא מבין הקולות המובילים של העיר פריז בעולם כולו.
ענבל לביא – פיית העוגיות שיודעת לברוא יצירות מתוקות יפהפיות מלאות חן וסטייל, עם הסברים מפורטים ובגובה העיניים ואכפתיות רבה לכל קורא וקוראת.
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל היא בלוגרית יסודית שמביאה הרבה עניין ותוכן מהמטבח המרוקאי עליו גדלה, לצד רעיונות מקוריים ויצירתיים ומנות פשוטות ומאוד מעוררות תיאבון.

עם איזה בלוגר בינלאומי היית שמחה לבשל?
הכי הייתי רוצה לבשל עם אלטון בראון, מנחה תוכניות בישול אמריקאי שהיום הוא גם בעל בלוג, וממנו למדתי איך לדבר על אוכל בצורה רחבה ומעשירה יותר, מעבר למתכונים ואופן ההכנה. אחד מגורמי ההשראה הכי גדולים שלי.

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת בבלוג?
בכתבה שבה הסברתי איך מתחילים לבשל, קיבלתי תגובה מילד בן 14 שסיפר שהוא רוצה להתחיל לבשל אבל הוא ממש מפחד לעשות טעויות לחוות כישלונות במטבח, והוא ביקש את עצתי. עצם העובדה שהשאלה מופנית אליי מעוררת הרבה כבוד וענווה.
עניתי לו שכל מה שאני יודע וכל שיעור שלמדתי היה דרך כישלון מסוים, ואם מאמצים גישה נכונה דווקא מכישלונות אפשר ללמוד הרבה מאוד (ואולי אפילו לפתח יצירתיות בהמשך הדרך) ולהתפתח, ולא צריך לפחד מהכישלון אלא להבין שהכל חלק מתהליך ארוך, מהנה וטעים.

5 עמודי אינסטגרם ישראליים בתחום האוכל ששווה לעקוב אחריהם
רעות עזר – בשלנית סופר מוכשרת עם ידי זהב וכישרון מיוחד לגרום לכל סיר קציצות או עוף להיראות כמו מיליון דולר.
מידן סיבוני – אמן הסושי מידן סיבוני מכין יצירות אמנות אכילות שלא היו מביישות את מיטב השפים ביפן. תאווה לעיניים.
אודליה בקרסקי – אודליה בקרסקי היא בשלנית על ואמא עסוקה שמשתפת בחשבון שלה רעיונות יצירתיים וסיפורים מצחיקים מחיי המשפחה.
קרן אגם – אפילו שאני לא מטורף על מאפים, איכשהו כשקרן אגם מצלמת אותם אפילו העוגה הכי ביתית ופשוטה יוצאת מפתה ומהפנטת.
אדינה סוסמאן – סופרת אוכל מנוסה מניו יורק שעברה לתל אביב ומשתפת עם כל העולם הסודות הנסתרים והטעימים של הארץ בכלל ושוק הכרמל.

מה המתכון בבלוג שלך שההצלחה שלו הכי הפתיעה אותך
המתכון שלי לבטטות אפויות בתנור שהפך לוויראלי (500 אלף צפיות בסרטון). לכאורה זה מתכון מאוד פשוט – בטטות, שמן זית, מלח וקצת טימין, אבל התוצאה הסופית באמת מפתיעה והמון קוראים מכינים את המתכון מדי שבוע ומספרים בעצמם שאלו הבטטות הכי טעימות בעולם.

מי היה מאמין שבטטות צלויות יהיו ויראליות?
מי היה מאמין שבטטות צלויות יהיו ויראליות?

מה המתכון הכי מכניס בבלוג ולמה לדעתך הוא הכי מצליח
המתכון לקובה סלק של סבתא חנה (יותר מרבע מיליון כניסות)  – זה המדריך הכי מפורט שפורסם בנושא הכנת קובה, עם טיפים מסבתא שלי שמכינה קובות כבר עשרות שנים, יש בו תמונות מפורטות וסרטונים של שלבי ההכנה והמון אנשים מדווחים שבזכותו הצליחו להכין קובה כמו שצריך בפעם הראשונה.

מה הביא אותך לפתוח בלוג
הייתי בעברי טבח וגם כתב אוכל. כשרק התחלתי לבשל היה לי קשה מאוד למצוא מקור אמין לתוכן קולינרי בעברית שמוסבר ברמה גבוהה. הייתי צריך להשלים המון פערים מתוכניות וספרים מחו”ל. בתור כתב במערכת לא באמת היה לי מקום לפרט, להרחיב ולהסביר על מתכונים כמו שרציתי, ולכן החלטתי לפתוח מקום משלי בו אני מחליט כמה מילים וכמה תמונות צריך כדי להסביר וללמד נושא מסוים.

אושר אידלמן – אושר בצלחת

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

שלושה בלוגים ישראליים שאת אוהבת במיוחד
עוגיו.נט, טוניס שולחן ומטבח מקומי.

עם איזה בלוגר בינלאומי היית שמחה לבשל?
פיטר ג. מהבלוג Souvlaki for the soul.

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת בבלוג?
שהבית התחיל לאכול בריא ומזין בגלל המתכונים והידע התזונתי שבבלוג.

5 עמודי אינסטגרם ישראליים בתחום האוכל ששווה לעקוב אחריהם
תומר טל – שף תפעולי ב”יפו תל אביב”
אנו מרל – האופה האלכימאי
שוקולד קרדינל – השוקולטייר הכי מופרע בארץ
אמיר מנחם – צלם אוכל מוכשר בטירוף

מה המתכון בבלוג שלך שההצלחה שלו הכי הפתיעה אותך
המתכון לשקשוקה סלק.

שקשוקה סלק נהדרת בבלוג של אושר
שקשוקה סלק נהדרת בבלוג של אושר

מה המתכון הכי מכניס בבלוג ולמה לדעתך הוא הכי מצליח
המתכון לסטייק חציל. הצלחת המתכון בשלוש מילים: “מגש שהוא ארוחה”. קל להכנה ומהיר.

מה הביא אותך לפתוח בלוג
הרצון להגיע ולהשפיע על כמה שיותר אנשים, לגרום להם לאכול בריא יותר ובהכרח טעים יותר.

יונית צוקרמן – מלכת המטבח

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

שלושה בלוגים ישראליים שאת אוהבת במיוחד
קרוטית של רחלי קרוט – מתכונים קלים להכנה בבית.
שמח במטבח של רות אופק – רות מספרת סיפורים שקשורים באוכל, באהבה ובנתינה, ממש כמוני.
קסם של עוגה של יהודית מור חיים – סבתא עם מתכונים שאספה מהמשפחה, ממש כמוני.

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת בבלוג?
אני מקבלת המון תגובות, אבל תגובות שזכורות לי במיוחד קשורות לאנשים שעברו שכול, אנשים ששיתפו אותי שהצלחתי להחזיר אותם למטבח, לחיים. זה גרם לי להבין כמה החיים גדולים ומפתיעים.

5 עמודי אינסטגרם ישראליים בתחום האוכל ששווה לעקוב אחריהם
רותי ביטון
רחלי קרוט – עמוד האינסטגרם שלה נותן לי הצצה לעולם הסטיילינג. ממנה אני לומדת ומקבלת השראה.
מאיר אדוני – אדוני משלב בית וחדשנות, מביא מתכונים מביתו ומשדרג אותם. מאיר אדוני הוא הקצה הקיצוני של יונית צוקרמן.
אפרת ליכטנשטט – אפרת מפגינה חשיבה מחוץ לקופסה, היא גורמת לי להסתכל על האוכל במשקפיים אחרים.
נועה רוזין – עיתונאית אוכל וגם מגישה בתוכנית בוקר שמאוד אוהבת לאכול ולכתוב על אוכל.

מה המתכון בבלוג שלך שההצלחה שלו הכי הפתיעה אותך
קציצות אבוחצירה, מתכון שאני עושה אחת לכמה חודשים ובחיים לא חשבתי שמתכון כזה יהיה להיט. זה מוכיח גם כמה ערך יש למילים ולבחירת השמות למתכונים. אנשים היו מאוד סקרנים להבין במה מדובר. 

מה המתכון הכי מכניס בבלוג ולמה לדעתך הוא הכי מצליח
קציצות אבוחצירה, ואחריו פרגית בתנור ואסאדו בקלי קלות.

בכל סופשבוע אלפי בתים בישראל אוכלים את הקציצות האלה. קציצות אבוחצירה של יונית
בכל סופשבוע אלפי בתים בישראל אוכלים את הקציצות האלה. קציצות אבוחצירה של יונית

מה הביא אותך לפתוח בלוג
יש כמה סיבות שהביאו אותי לפתוח בלוג, וכולן קשורות זו בזו. הראשונה היא שהרבה אנשים בפייסבוק ביקשו מתכונים, ורציתי להעניק להם את האהבה שלי לאוכל. בהתחלה בכלל הייתי בלוגרית של לייפסטייל. הייתי הולכת להמון השקות של מוצרים תעשיתיים ושואלת – איפה המשפחתיות? איפה החום? איפה האהבה? זה הוביל אותי למחשבה שאני רוצה לשמר את המתכונים שלי בעיקר בשביל הילדים והמשפחה. אני חושבת שדרך סיפורי החיים שלי אני מעניקה לאנשים בית. יש המון אנשים שלא גדלו בבית קולינרי, ואני רוצה להעניק להם אהבת חינם, חום, תשוקה למטבח ולאוכל. אני גם מאמינה שהאוכל הישראלי הוא הכי טעים שיש דווקא משום שהוא מערב כל כך הרבה טעמים, עדות, משפחות וסיפורים. הבלוג הוא חלק מהלב שלי וממי שאני. 

רחלי קרוט – קרוטית |  צוציקים | supergood

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

שלושה בלוגים ישראליים שאת אוהבת במיוחד
 רויטל אמיר מהבלוג המערוך המקפץ שעושה עבודה מקצועית מדהימה ועם המון צניעות ועקביות כבר הרבה שנים.
גל ממליה מהבלוג פתיתים שאני פשוט מאוהבת בו ובתכנים שהוא מעלה. לפעמים בא לי לשלם לו משכורת חודשית כדי שיעזוב את העבודה ויכתוב יותר.
 מור כהן מהבלוג morcake – שהיא בין היחידות שאני קוראת כל מילה בפוסטים שלה.

עם איזה בלוגר בינלאומי היית שמחה לבשל?
עם Elise Strachan שהיא פשוט גאונה ויש לה ערוץ יו-טיוב שאני אפילו לא מעזה לחלום שיהיה לי כזה. נכון שהיא נשענת בעיקר על טריקים וגימיקים, אבל יש לה וייבים כל כך משמחים שאי אפשר להשאר אדישים אליה.

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת בבלוג?
אני מקבלת מאות תגובות ביום, רובן מאוד מרגשות, אבל אלה שאני הכי דומעת בגללן הן מאנשים שהאוכל מזכיר להם את סבתא או מישהו שכבר לא בין החיים והאוכל הצליח להעלות זיכרון מחבק ומוחשי. הלב שלי נמס מתגובות כאלה.

5 עמודי אינסטגרם ישראליים בתחום האוכל ששווה לעקוב אחריהם
אורלי דהן חרמש – הבצקים והמאפים שלה זה הדבר הכי מגרה שיש.
בת חן דיאמנט אחת הבחורות הכי מוכשרות שיש לנו פה בארץ, בעיני היא לגמרי בטופ מבחינת היכולות המקצועיות ועמוד האינסטגרם שלה מייצג את הכשרון שלה בצורה מעוררת התפלאות לאור העובדה שהיא זאת שגם מצלמת את האוכל שהיא מכינה.
רינת צדוקרינת היא שף-קונדיטור ופרט לעובדה שהיא קסם ומאוד נעים לשוחח איתה, היא גם מקצוענית ומוכשרת ממש ויעידו על כך התמונות המדהימות שלה בפיד. צדוק היא גם אשתו של אורי שפט, מבעלי לחמים, שאיך לומר, אני די מעריצה אותו.
ריטה גולדשטייןריטה היא עיתונאית אוכל ואחת כזו שגורמת לי לראות תמונה בפיד שלה וישר לרוץ לחפש איפה אני מוצאת בדיוק את אותו סנדביץ’.
 השארתי אותם לסוף אבל הם באמת הדובדבן של הדובדבן – הנבחרת המדהימה של פודי שכל אחד בה שווה שיעקבו אחריו.

מה המתכון בבלוג שלך שההצלחה שלו הכי הפתיעה אותך
כדורי אנרגיה שמשמחים את הנפש – המתכון הזה נצפה כמעט 100,000 פעמים ולמרות שהייתי בטוחה שאף אחד לא ירצה להכין כדורי תמרים, טעיתי בגדול. בדיעבד, ההצלחה שלו נבעה מתמונה שמחזירה את כולנו לילדות וההבטחה לקבל קינוח שהוא גם בריא אבל גם משמח ומאוד טעים. והוא אכן כזה.

למעלה מ-100 אלף צפיות והיד עוד נטויה. כדורי אנרגיה של רחלי
למעלה מ-100 אלף צפיות והיד עוד נטויה. כדורי אנרגיה של רחלי

מה המתכון הכי מכניס בבלוג ולמה לדעתך הוא הכי מצליח
לחם טחינה – אין לי דרך הגיונית להסביר מה קרה עם המתכון הזה, שעד היום נצפה 360,000 פעמים. אין יום שאני לא מקבלת לפחות 10 תמונות של לחמי טחינה שהכינו הגולשים. ההצלחה שלו הגיעה גם כי הוא עלה בטיימינג נהדר, לפני פסח, וגם כי הוא מבטיח לייצר לחם ללא גלוטן מקצת טחינה וביצים. בלי קמח ובלי מוצרי חלב.

מה הביא אותך לפתוח בלוג
אחרי הרבה שנים בתחום העיתונות וניהול סושיאל, באחת ההרצאות שהעברתי הסברתי כמה חשוב לפתוח עמוד עסקי אם רוצים לקדם את הבלוג וכמה חשוב לבנות מקום אחד שיהיה רק שלך. דקה אחר כך כבר חיפשתי תבניות ועיצבתי לוגו. ברגע אחד הבנתי שהגיע הזמן שאקשיב למילותיי שלי ואבנה בית.

 

אורטל בזק – ניקי בי

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

שלושה בלוגים ישראליים שאת אוהבת במיוחד
אוכל מכל הלב, עוגיו.נט וקרוטית

עם איזה בלוגר בינלאומי היית שמחה לבשל?
ג’יימי אוליבר

מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת בבלוג?
“הלוואי שהייתי מקבלת אוכל לצהריים כמו שהילדים שלך מקבלים”, כמעט התחלתי לבכות באותו הרגע.

עמודי אינסטגרם ישראליים בתחום האוכל ששווה לעקוב אחריהם
פודי, נטלי לוין, רות אופק

מה המתכון בבלוג שלך שההצלחה שלו הכי הפתיעה אותך
אין משהו ספציפי, הכול ביחד, עד היום אני מופתעת לראות את המספרים המטורפים של הבלוג הזה.

מה המתכון הכי מכניס בבלוג ולמה לדעתך הוא הכי מצליח
עוגת תפוחים בחושה, הוא עומד כרגע על 1.3 מיליון צפיות.

עוגת התפוחים המצוינת של ניקי בי באתר
עוגת התפוחים המצוינת של ניקי בי באתר

מה הביא אותך לפתוח בלוג
הצורך לפתוח בלוג לא הגיע ממני, פנו אליי מתפוז והציעו לי לפתוח בלוג. פתחתי, אמרתי “נראה מה יהיה, אם לא ילך, מקסימום נסגור אותו”.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ביקרנו בתערוכת ישראפוד וטעמנו מלא חידושים קולינריים

משדרגים את החג: 8 מתכוני לביבות עם מוצרלה

בדקנו: הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2018

שיתוף פעולה ייחודי וחדשני – הכירו את מיזם התוכן הקולינרי פודי גרופ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *