האדר דסקטופ
האדר מובייל
בצקניות ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

בצקניות (נוקדלי) ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
3 ביצים
1 חלמון
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
100 גרם גבינת פרמז’ן, מגוררת

אופן הכנה:
1. בקערה עמוקה מניחים את הקמח ויוצרים באמצע גומה, שוברים את הביצים והחלמון לתוך הגומה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
2. מתחילים לערבב ולגרוף קמח מהצדדים פנימה, עדיף עם מזלג, ולאט לאט מוסיפים את המים. חשוב מאוד – כמות המים כאן משוערת ולא מדויקת כי לעיתים הבצק הזה דורש יותר מים (תלוי מאוד בגודל הביצים ובטמפרטורה בחוץ). המרקם צריך לנוע בין טחינה מאוד סמיכה לבצק של פנקייק.
3. בעזרת מכשיר להכנת נוקדלי (הוא נמכר בשווקים ב-10 שקלים) או עם כפית קטנה, מזלפים בצק לתוך סיר עם מים רותחים ומומלחים. אם משתמשים בכפית פשוט מרטיבים את הכפית במים הרותחים ומתחילים להניח בתוך המים 1/3 כפית מהבצק בכל פעם. אם משתמשים במכשיר, מניחים כף גדושה מהבצק מעל המכשיר ומזיזים את החלק העליון ימינה ושמאלה, הוא זה שחותך את הבצק לנטיפים קטנים שעוברים דרך החורים.
4. מבשלים במשך 5 דקות או עד שהנוקדלי צפים ומסננים החוצה לקערה גדולה. אם לא מגישים מיד עדיף לזלף על הנוקדלי כפית שמן זית ולערבב (אפשר לשמור במקרר או במקפיא בקופסה).
5. באותו סיר שכרגע בישלתם בו את הנוקדלי מחממים צנצנת של רוטב עגבניות וכשהרוטב חם מוסיפים את הנוקדלי. מערבבים עם כף עץ במשך 10 דקות ומגישים עם גבינת פרמז’ן מעל.

קצת כמו פסטה או ניוקי שמכינים לגמרי לבד במהירות ובקלות. בצקניות ברוטב עגבניות | צילום: נמרוד סונדרס
קצת כמו פסטה או ניוקי שמכינים לגמרי לבד במהירות ובקלות. בצקניות ברוטב עגבניות | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: רחלי קרוט
צילום: נמרוד סונדרס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות של רחלי קרוט

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות של רחלי קרוט

שניצל תירס אפוי של רחלי קרוט

שניצלוני תירס ביתיים (אפויים בתנור) של רחלי קרוט

מגש בורקס גבינות של אימא של רחלי קרוט | צילום: נמרוד סונדרס

מגש בורקס גבינות של אמא של רחלי קרוט

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

3 thoughts on “בצקניות (נוקדלי) ברוטב עגבניות של רחלי קרוט”

  1. היי רחלי. צפיתי בתוכנית שבשלת את הנוקדלי.נהנתי מדרך העברת ההסבר וגם יצא מאד טעים ,אבל שתי שאלות,האחת עבדתי בדיוק לפי ההוראות עם הכפית מאחר ואין לי מכשיר והנוקדלי כמו התפוררו ושאלה שניה, כשהכנסתי את הנוקדלי למים המבעבעים נוצר קצף לבן והמים עלו על גדות הסיר ונשפכו. האם את מכבה את האש כשאת מכניסה את הנוקדלי למים?

    1. לא, אני לא מכבה, אם קורה כזה דבר פשוט צריך להנמיך קצת את האש. הבלילה הייתה סמיכה או רכה?

  2. שלום רחלי,
    האם ניסית לעשות את זה עם קמח מלא או חצי חצי? האם כמויות הנוזלים משתנות במקרה הזה?
    האם אפשר להעביר את הרביכה הזו דרך פומפיה גסה וזה יעבוד?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *