ברמונדי ישראלי: הדג שממש, אבל ממש! כדאי לכם להכיר

כך התאהבתי בדג: בין קורונה למשלוח גיליתי דג מושלם, ישראלי מקומי! ברמונדי! הדג שאולי לא הכרתם ושווה לכם להכיר, עסיסי, בשרני ולגמרי משלנו. אז מה בתפריט?
Loading...

יש הרבה דגים בים, אבל כזה אין!

אני רוצה לספר לכם רגע סיפור אמיתי: התאהבתי בדג.

בעוד הקורונה שינתה את הרגלי הצריכה שלנו, מוצרים חסרים על המדפים, היסטריה על נייר טואלט, היסטריה על ביצים, היסטריה על משלוחים וזמן המתנה למשלוח של למעלה משבוע וחצי? (איך אני אמורה לדעת מה יהיה לי חסר עוד שבוע וחצי?) גיליתי דג שלא הכרתי קודם.

איך גיליתי אותו אתם ודאי שואלים? במקרה!

בעודי מזמינה ומפצלת משלוחים: הירקות ישירות מהחלקאי הקטן בצפון, הבשר משוק הכרמל (ברחוב השומר 1, יש חנות בשר קטנה ומטריפה, קצבייה- OpRieL. עודד הבעלים והקצב הראשי נמצא בתחום הבשר כבר מעל 7 שנים, תענוג צרוף…), את היין הזמנתי ישירות מיבואן, בעל חנות קטנה בת”א והגבינות ממשק משפחתי בשרון.

עצרתי לרגע ואמרתי, איזה כיף! אני עושה משלוחים מהיצרנים הקטנים, ישירות מהם, הכי טרי, הכי טעים. אולי בין כל הזוועות שהקורונה מביאה איתה, אני מצליחה לראות בה טיפונת טוב? פתאום יש לי זמן לבחור מה אני מכניסה הביתה ואני לא סתם עורמת מכל הבא ליד בעגלת הסופר.

בלבלתי אתכם? רגע, עכשיו אני מגיעה לפואנטה!
דגים - אני מאוד אוהבת דגים, אבל פחות קונה הביתה, למה? לא יודעת. מן הרגל כזה של ללכת לאכול דג במסעדה. אבל, שוב, קורונוש, המציאות השתנתה ואני צריכה לקנות דגים, (צריכה, מי ישמע! רוצה, חולה על דגים!).
ליד הבית שלי, גיליתי חנות דגים קטנה, שמעולם לא ראיתי קודם. אזרתי אומץ, מצוידת במסכה וכפפות ויצאתי לשוקה, סוג של…

הדייג המליץ לי על דג שגם לא שמעתי עליו קודם, “ברמונדי ישראלי, מכירה?”, “לא” עניתי לו. הוא המשיך: ” הברמונדי גדל בבריכות בחוות גידול בנגב, הוא ורסטילי (כאן הוא דפק וואחד חיוך ואמר שכבר יומיים הוא מתאמן על המילה הזו, אבל לא היה לו למי להגיד אותה) ולכן מתאים להרבה טכניקות בישול, הוא עסיסי ובשרני והכי חשוב הוא מקומי והוא משלנו כי הוא לא סתם ברמונדי, זה דג עם ייחוס, מטוביי דגינו - ברמונדי ישראלי…”.

ברמונדי ישראלי כבוש. צילום: שניר גואטה
ברמונדי ישראלי כבוש. צילום: שניר גואטה

עכשיו, אתם רק יכולים לדמיין שאחרי כל ההתלהבות מהמשלוחים המקומיים שעשיתי, התמלאתי גאווה, ובחזה מנופח רכשתי את הברמונדי! הישראלי! תחי מדינת ישראל! יוצאת לרחוב ומדמיינת את עצמי מהלכת ברחובות פריז, עם שקיות חומות מלאות בתוצרת מקומית מהשוק, רק בישראל! זה אפשרי גם כאן. יום אחד מישהו עוד ייתן לקורונה להדליק משואה על הסדר החדש שהיא עושה לנו בחיים.

העולם הולך לכיוון הזה, של סחורה מקומית שלא מזהמת אותו בטיסות ומשלוחים. החכמה הגדולה ביותר של בשלן בין אם הוא ביתי או טבח מקצועי היא לדעת להשתמש בסחורה המקומית - גידולים מירקות ועד לבשר ודגים שהינם מקומיים, מתאימים למזג האוויר שלנו ולרוב גם לסגנון הבישול, ממש כמו הברמונדי שמתאים מאוד גם לבישול ים תיכוני.

ממלאים את בטן הברמונדי בפרוסות לימון וטימין. צילום: שניר גואטה
צילום: שניר גואטה

לפני שיצאתי צוידתי ע”י הדגאי המתוק בעוד טריק קטן של שפים - כשקונים דג מנצלים את כולו! מהאדרה, הראש והעצמות מכינים ציר דגים להעשרת הרוטב בו יתבשל הדג, מהפילה הגדול חותכים פרוסות פילה שיכנסו לתנור או לרוטב ומהשאריות היפות בקצוות מכינים סשימי או סביצ’ה למנה ראשונה. ארוחה שלמה מדג אחד מקומי.
ומה כל הכיף? אפשר לבקש מהדגאי בחנות לעשות את כל הניקיון עבורכם! אתם כבר משלמים על דג שלם ומתכננים להכין רק פילה? תעשו שימוש בכל הדג! אתם לא תתחרטו על זה.

אז אחרי שטעמתי, התלהבתי והתלקקתי, כך גם שאר בני הבית, חקרתי קצת, בדקתי וגיליתי, שאת הברמונדי כמו דגים רבים אפשר למצוא בחנויות הדגים השונות ועכשיו כמעט כולם עושים משלוחים עד הבית.

ברמונדי ישראלי עטוף במלח. צילום: שניר גואטה

איפה למשל?
קבלו רשימה חלקית בהחלט של דגאים ששווה לשמור קרוב ללב מצפון ועד דרום:
אביגדור הדיג ברעננה, אחים זנו דגים באשדוד, אקספרס דגים פתח תקווה, פינת הדג בחדרה, שי דגים ברמת אביב וכו’.

בלינק הזה תוכלו למצוא ולאתר את חנות הדגים הקרובה ביותר אליכם. לרשימה לחצו כאן!

עוד משהו שלמדתי עם הזמן, דווקא בחו”ל בגלל חוסר ידע ואולי גם חוסר בושה, הוא שאם אתם קצת פחות מבינים בדגים/ נתחים/ ירקות/ יין, פשוט תרימו טלפון ובעלי המקצוע יתנו לכם את כל התשובות, ההמלצות ואפילו מתכונים שווים.

אז גיליתי דג מדהים שאפשר לעשות בו הכל, מסביצ’ה לחריימה, מקבב דגים לקציצות לילדים. הוא לגמרי משלנו והוא טוב לטעמים הים תיכוניים של המטבחים שלנו. הוא גדל בארץ ואפשר להשיג אותו במגוון חנויות וכל מה שצריך לעשות הוא להרים טלפון ולחכות למשלוח שמגיע עד אליכם.
אז חשבתי לעצמי, שגם לכם כדאי לדעת.

פלאפל ברמונדי עם צזיקי. צילום: שניר גואטה
פלאפל ברמונדי עם צזיקי. צילום: שניר גואטה

אל תגידו שלא רצתי לספר לחבר’ה… בכל זאת, דג שתקן אני לא!

חג טעים ושמח!

קטגוריות

תגיות

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody