האדר דסקטופ
האדר מובייל

דאל עדשים הודי – זהר לוסטיגר בשן מתארחת ב”עושות שרירים”

כשמטיילים בהודו גומאים מרחקים עצומים במעבר ממקום למקום. בדרך עוצרים בדאבות, שהן מסעדות דרכים ומזהים אותן לפי הסירים הענקיים הפונים לרחוב. בכל סיר יש דאל עדשים אחר, רק צריך להצביע על מה שרוצים ומיד מקבלים קערית מלאה בניחוחות מקומיים. אלה הן הארוחות הכי מהירות, טעימות ואותנטיות שאפשר למצוא. כאן פיתחתי מתכון לדאל מלא בטעמים אבל לא חריף מדי.

מצרכים ל-4 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף
2 שיני שום, קלופות
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
1 כוס שעועית מש
1 כוס עדשים צהובות (או כתומות)
1 כפית כמון
1 כפית גראם מסאלה (או אבקת קארי)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר קנים (לא חובה)
1/2 כפית רוטב סרירצ’ה
1/4 כוס רסק עגבניות
1 כוס נוזל קוקוס

להגשה:
אורז בסמטי לבן או מלא מבושל או קינואה

אופן הכנה:
1. קוצצים דק את הבצל, השום והג’ינג’ר.
2. מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים שום וג’ינג’ר ומטגנים דקה רק עד שעולה ניחוח.
3. מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים לכיסוי ועוד 2 ס”מ ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהעדשים והמש רכות.
4. מגישים על אורז או קינואה.

מתכון וצילום: זהר לוסטיגר בשן

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ואפונה של שי-לי ליפא

לביבות ירק ותפוחי אדמה. צילום: נועם פריסמן

לביבות ירק ותפו”א (ערוק) של ישראל אהרוני

סופגניות דבש יווניות

סופגניות דבש יווניות של איילת הירשמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *