קארי טבעוני בנוסח הודי – מתכון לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי

הידעתם? יום הטבעונות הבינלאומי חל היום, ה-1 בנובמבר. כדי לחגוג את היום המרגש הזה, גל ואליזבט מ“אמא הודית”, קייטרינג וסדנאות בישול של אוכל הודי, שיתפו אותנו במתכון משגע של קארי טבעוני בנוסח הודו. במקום להשתמש בבשר או בעוף, מנצלים את הירקות המקסימים של הסתיו ומבשלים תבשיל ריחני ומהביל בטעמי תבלינים וקוקוס.

מצרכים לירקות צלויים:
3 בטטות גדולות, קלופות
500 גרם דלעת, קלופה
2-3 כפות שמן זית
1 כפית גדושה שבבי צ’ילי חריף
1/2 כפית מלח גס אטלנטי

לקארי:
3 כפות שמן זית
2 כפיות גדושות זרעי חרדל שחור
1 פלפל ירוק חריף, חצוי באמצע
1 בצל גדול, קלוף
6 שיני שום, קלופות
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
1-2 עגבניות, קלופות
2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות כמון טחון
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות כוסברה טחונה
2 כפיות כורכום
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
2 כפות סילאן
1 כוס קרם קוקוס
2 כפיות גאראם מסאלה

לקישוט:
חופן אגוזי קשיו קלויים וכוסברה קצוצה

אופן הכנה:

  1. צולים את הירקות: חותכים את הדלעת ואת הבטטה לקוביות בגודל ביס. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית, שבבי צ’ילי ומלח גס ואופים בתנור בחומם מראש ל-200 מעלות עד שהקוביות מתרככות ומשחימות מעט.
  2. מכינים את הרוטב: בסיר מחממים שמן זית. בינתיים, קוצצים דק את הבצל, הפלפל החריף והעגבניות. כותשים את שיני השום ומגררים את שורש הג’ינג’ר.
  3. מוסיפים לשמן החם את זרעי החרדל ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל החריף והבצל ומטגנים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את השום והג’ינג’ר ומטגנים כדקה.
  5. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתבשלות מעט.
  6. מוסיפים 2 כפות מים ורסק עגבניות ומערבבים.
  7. מוסיפים את כל התבלינים מלבד הגאראם מסאלה ומטגנים כדקה. אם התבלינים מתחילים להישרף, מוסיפים 2-3 כפות מים.
  8. מוסיפים כוס מים רותחים וסילאן ומבשלים 10 דקות על אש קטנה.
  9. מוסיפים גאראם מסאלה וקרם קוקוס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
  10. מוסיפים את הדלעת והבטטה ומערבבים בעדינות. מבשלים 5 דקות.
  11. מעבירים לצלחות הגשה, מקשטים בקשיו ובכוסברה קצוצה ומגישים.

מתכון: גל ואליזבט מ”אמא הודית”
צילום: לירן שחר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ואפונה של שי-לי ליפא

אורז פרסי

איך מכינים אורז פרסי קלאסי – מתכון של תמרה וישראל אהרוני

טראפלס לוטוס ושוקולד עם שברי עוגיות של קרין גורן

טארט שוקולד טבעוני של אולגה טוכשר – מהתוכנית “עושות שרירים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *