דניש סלמון, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני עם מתכון שווה במיוחד של דניש סלמון מעושן – לחמניות בצק שמרים במילוי קרם פרש, סלמון מעושן, שמיר וגרידת לימון. משתמשים בקמח שמרים ומכינים בצק בקלי קלות.

מצרכים לבצק:
270 מ”ל חלב פושר
75 גרם סוכר
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה, מומסת
1 ביצה
500 גרם קמח שמרים

למילוי:
300 גרם קרם פרש
2 כפות שמיר קצוץ
גרידת לימון מ-1 לימון
300 גרם סלמון מעושן
1 ביצה טרופה, להברשה
מלח גס

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את החלב, הסוכר, המלח, החמאה המומסת והביצה. מערבבים מעט.
  3. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית.
  4. מכסים את הקערה במגבת לחה ומשאירים להתפחה כשעה וחצי עד שעתיים.
  5. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
  6. מורחים את פני הבצק בקרם פרש, מפזרים מעל שמיר קצוץ, גרידת לימון ופרוסות סלמון מעושן.
  7. מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה-1/3 מצד שמאל מעליו, כמו מעטפה. מעבירים למקפיא לפחות לשעה, עדיף לשעתיים.
  8. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2.5 ס”מ.
  9. חותכים כל רצועה לאורך לשתיים, אבל משאירים את הקצה מחובר, כך שנוצרת צורת מכנסיים.
  10. מלפפים כל “שרוול” מכנסיים סביב עצמו, ואז אחד סביב השני.
  11. מלפפים את הצמה שנוצרה סביב עצמה ויוצרים מעין קשר. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם יתר המאפים.
  12. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט מלח גס ומתפיחים 30 דקות.
  13. אופים בתנור החם 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

אורז פרסי

איך מכינים אורז פרסי קלאסי – מתכון של תמרה וישראל אהרוני

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *