האדר דסקטופ
האדר מובייל

חלת שום ועשבי תיבול משגעת של רחלי קרוט

אני ממש אוהבת לשדרג מתכונים פשוטים וקלים עם מרכיבים שיש בכל בית. המתכון שלי של חלת שום ועשבי תיבול הוא בדיוק כזה – מוסיפים לחלה טעמי שום עדינים והרבה ירוקים, ומקבלים חלה מדהימה שאי אפשר להפסיק לנשנש.

מצרכים:
1 קילו קמח לבן או 500 גרם קמח לבן ו-500 גרם קמח כוסמין
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר לבן
2 ו-3/4 כוסות (660 מ”ל) מים קרים מהברז
1/2 כוס שמן זית
1/2 צרור עלי בזיליקום
1/2 צרור עירית
2 כפיות אבקת שום
1 כף גדושה מלח

לציפוי לפני האפייה:
3 כפות שמן זית
1 כף סילאן או מייפל
1/2 כפית אבקת שום
מעט מלח גס

לזיגוג אחרי האפייה:
4 כפות שמן זית
5 שיני שום, כתושות
10 עלי בזיליקום
1/3 צרור עירית

אופן הכנה:
1. קוצצים את הבזיליקום דק ואת העירית פורסים לטבעות דקיקות.
2. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומים ומערבלים על מהירות איטית במשך 2 דקות.
3. מוסיפים בזרם איטי, בזמן הערבול, את השמן וממשיכים ללוש את הבצק במשך 3 דקות נוספות.
4. מוסיפים את המלח, השום ועשבי התיבול ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. לשים במשך 5 דקות נוספות. סה”כ 10 דקות לישה.
5. מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה של 40 דקות בקיץ או שעה בחורף.
6. מחלקים את הבצק לחתיכות במשל 110-130 גרם.
7. מחזיקים ביד את הבצק שחתכתם ומקפלים לחלק העליון שלו את כל הצדדים. בעצם מה שצריך להתקבל זה עיגול בצק שחלק אחד שלו חלק לגמרי. בשלב הזה אפשר להעזר בשיש ולגלגל את הבצק לעיגול חלק בעזרת הידיים. מניחים את עיגולי הבצק על נייר אפייה או על שיש משומן קלות ומכסים עם מגבת. מניחים לבצק לנוח במשך 2-5 דקות.
8. משמנים ממש ממש מעט את השיש ומועכים כל עיגול בצק למעין פיתה שטוחה, מגלגלים לצורת גליל ומניחים בצד. ממשיכים באותו אופן עם כל כדורי הבצק עד שנוצרים לכם גלילים שמנמנים וקצרים יחסית. מניחים להם לנוח במשך 2-5 דקות.
9. מרדדים כל גליל לרצועה ארוכה יותר, בעזרת הידיים ונזהרים לא לקרוע את הבצק. אם אתם מרגישים שהוא מתנגד פשוט תניחו אותו בצד לכמה דקות והוא יתרכך ויהיה לכם קל יותר למתוח אותו. אורך הרצועה תלוי מאוד באורך החלה שאתם רוצים, ההמלצה שלי היא להגיע לאורך של 50 ס”מ. ככה תצא לכם חלה ארוכה ומרשימה אבל כזאת שנכנסת בתבנית תנור.
10. קולעים את החלה עם הרצועות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה ברווח גדול אחת מהשנייה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 40 דקות.
11. 10 דקות לפני סיום ההתפחה מברישים את החלות היטב בשמן זית מעורבב עם סילאן ואבקת שום ומפזרים מעט מלח גס. בשלב הזה אין צורך לכסות שוב את החלות כי הן דביקות.
12. רגע לפני שמכניסים לתנור מברישים שוב את החלות בשמן זית, סילאן ואבקת שום.
13. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 17-22 דקות או עד שהחלות זהובות.
14. בינתיים, בסיר קטן, מחממים את השמן על אש נמוכה ומוסיפים את השום. מבשלים במשך 2-3 דקות ולא יותר. אנחנו לא רוצים שהשום ישרף אלא רק יתרכך מעט.
15. קוצצים דק את הבזיליקום והעירית ומוסיפים לשמן החמים עם השום.
16. כשהחלות יוצאות מהתנור, בעודן חמות, מברישים אותן בשמן המתובל ומניחים להן להצטנן לפני שזוללים.

אחרי האפייה מברישים בעוד קצת שמן זית ושום. חלת שום של רחלי | צילום: נמרוד סונדרס
אחרי האפייה מברישים בעוד קצת שמן זית ושום. חלת שום של רחלי | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: רחלי קרוט
צילום: נמרוד סונדרס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות של רחלי קרוט

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות של רחלי קרוט

שניצל תירס אפוי של רחלי קרוט

שניצלוני תירס ביתיים (אפויים בתנור) של רחלי קרוט

מגש בורקס גבינות של אימא של רחלי קרוט | צילום: נמרוד סונדרס

מגש בורקס גבינות של אמא של רחלי קרוט

בצקניות ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

בצקניות (נוקדלי) ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

5 thoughts on “חלת שום ועשבי תיבול משגעת של רחלי קרוט”

  1. יצא לי בצק דביק ונוזלי באופן חריג! נתתי לו מנוחה של לילה במקרר וגם לא עזר, פשוט לא ניתן לעיצוב. איפה שגיתי 🙁

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *