חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

כשהייתי קטן לא אהבתי חצילים, אבל בפעם הראשונה שהסכמתי לטעום, זה היה מידי אמי (בשלנית לא קטנה) ומיד הבנתי שזו אהבה אמיתית, אני ואמא ואני והחצילים… זהו מתכון נפלא של חצילים ברוטב עגבניות למי שרוצה “להכיר” לילדים את החציל.

 

מצרכים לרוטב:
חופן עלי אורגנו טרי
3-4 שיני שום, קלופות
3 כפות שמן זית
קורט סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
700 גרם פסאטה עגבניות
צנצנת (230 גרם) פיקו דה גאיו – סלסת עגבניות חריפה
1 כוס מים

לחצילים:
2 חצילים
2-3 כוסות פירורי לחם
2-3 ביצים
1 כוס קמח
1/2 בקבוק שמן קנולה, לטיגון עמוק

להגשה:
2 כפות פרמז’ן מגורר

אופן הכנה:

  1. קוצצים את השום.
  2. למחבת סוטאז’ מכניסים: אורגנו, שום ושמן זית. מתחילים לטגן על אש קטנה כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
  4. בזמן שהרוטב מתבשל, מחממים שמן לטיגון עמוק.
  5. מכינים עמדת “שניצל”: צלחת עם קמח, קערה שטוחה עם הביצים טרופות וצלחת עם פירורי לחם.
  6. קולפים ופורסים את החצילים לפרוסות בעובי 3 מ”מ, מעבירים אותם בעמדת ה”שניצל”: קודם בקמח, אחרי בביצה, בפירורי הלחם, שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם.
  7. מטגנים עד השחמה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. מסדרים את החצילים ברוטב המתבשל ומבשלים כ-15 דקות.
  8. להגשה מפזרים פרמז’ן מעל.

 

מתכון: אושר אידלמן
צילום: דרור עינב

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות גבינה מתוקות של שר פיטנס

לביבות גבינה מתוקות (עם גבינה 9%) של שר פיטנס

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *