טארט סלמון, תרד וקרם פרש של תמרה וישראל אהרוני

טארט סלמון, תרד וקרם פרש של תמרה וישראל אהרוני

רוצים לגוון את המאפים המלוחים שאתם מגישים למשפחה? תמרה וישראל אהרוני מכינים טארט סלמון משגע, עם עלי תרד חלוטים וקרם פרש. מכינים בקלי קלות ומגישים באהבה.

 מצרכים לבצק פריך:
125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 ו-1/2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1 ביצה
מים, לפי צורך

למילוי:
250 גרם סלמון, חתוך לקוביות
1 כוס עלי תרד
1 מיכל קרם פרש
3 ביצים
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
גרידת לימון מ-1 לימון
קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה:

  1. מכינים בצק פריך: במעבד מזון שמים את הקמח, המלח והחמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת “חול”.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט.
  3. מוסיפים מעט מים בהדרגה תוך כדי עיבוד הבצק עד שנוצר גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.
  4. חולטים את התרד במים רותחים לדקה, מסננים ומצננים.
  5. מכינים את המילוי: מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה וצורבים את קוביות הסלמון מכל הצדדים. מוציאים ומצננים.
  6. בקערה מערבבים את הקרם פרש, הביצים, התרד והתבלינים.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי 1/2 ס”מ ומרפדים תבנית עם שוליים מסולסלים בקוטר 24-26 ס”מ. דוקרים את הבצק במזלג.
  8. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  9. יוצקים את המילוי לקלתית הבצק, ואופים בתנור החם כ-40 דקות.

מתכון: תמרה וישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

אולי יעניין אתכם גם

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

דניש סלמון, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *