טארט סלק, גבינת עיזים ואגוזים של תמרה וישראל אהרוני

טארט סלק, גבינת עיזים ואגוזים של תמרה וישראל אהרוני

בפעם הבאה שאתם מארחים לא צריך לעבוד כל כך קשה. אהרוני ותמרה מכינים טארט סלק עם תערובת אגוזי מלך וצימוקים, גבינת עיזים ונבטי אפונה שמתאים לאירוח קליל.

מצרכים:
4 סלקים, קלופים
3 כפות שמן זית
4 בצלי שאלוט, קלופים
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס צימוקים, מושרים במיץ לימון
1 כף עלי טימין
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 חבילה בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
1 כף סירופ חומץ בלסמי או בלסמי מרוכז
1 ביצה, טרופה
1 גליל גבינת עיזים סנט מור
לקישוט: נבטי אפונה ואגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

  1. צולים את הסלקים: מחממים תנור ל-200 מעלות. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-30 דקות, עד שהסלקים מתרככים אבל שומרים על צורתם. מצננים.
  2. במחבת מחממים שמן זית.
  3. קוצצים דק את השאלוט ואת הג’ינג’ר, קוצצים גס את אגוזי המלך.
  4. מוסיפים למחבת את הג’ינג’ר ואת בצלי השאלוט ומטגנים כדקה.
  5. מוסיפים טימין, אגוזי מלך, צימוקים מושרים, מלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. פורסים את הסלקים הצלויים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומעבירים לקערה. מתבלים בסירופ בלסמי ובמלח.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. מרדדים מעט את בצק העלים ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מניחים על הבצק קערה רחבה הפוכה, ובעזרת סכין חורצים חריץ לא שלם (עד חצי עובי הבצק) בקוטר הקערה. בעזרת הסכין, חורצים באופן שלם עיגול שני גדול יותר מהעיגול הראשון. חורצים פסים דקים ואלכסוניים בחישוק הדק שנוצר בשולי הבצק, לקישוט.
  9. מוסיפים את תערובת המילוי רק על קוטר העיגול הפנימי של הבצק. משטחים לשכבה דקה.
  10. מסדרים את הסלקים המזוגגים במניפה או בצורת רעפים מעל תערובת המילוי.
  11. מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה.
  12. אופים את הטארט כ-30 דקות בתנור החם. מוציאים ומעבירים את התנור למצב גריל.
  13. פורסים דק את גבינת העיזים ומניחים את העיגולים מעל עיגולי הסלק. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס וטימין, ואופים במצב גריל כ-3 דקות.
  14. מעבירים את המאפה לצלחת הגשה, מפזרים נבטי אפונה ואגוזי מלך קצוצים ומגישים.

 

מתכון: תמרה וישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

אולי יעניין אתכם גם

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

דניש סלמון, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *