האדר דסקטופ
האדר מובייל
טארט שוקולד מושלם של אלון שבו

מתכון לטארט שוקולד מושלם של אלון שבו

אין דבר שאני אוהב להכין יותר מטארט עם בצק פריך ומלית עשירה. במתכון הזה אלמד שיטה פשוטה להכנה של קלתית טארט, ומילוי טעים כל כך שפשוט מאוד להכין.

מצרכים (לרינג בקוטר 22 ס”מ) לבצק פריך:
150 קמח
50 אבקת סוכר
100 חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 ביצה בגודל L

לגנאש שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה, רכה

לשימון התבנית:
תרסיס שמן קנולה או בטעם חמאה 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך:
    – במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה עד ליצירת פירורים דקים.
    – מוסיפים 1/2 ביצה ומערבלים עד ליצירת בצק.
    – מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ״מ.
    – מעבירים את הבצק המרודד למקרר למשך שעה לפחות.
  2. מכינים את הקלתית:
    – מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. בעזרת תרסיס שמן, משמנים את הרינג.
    – מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלצים בזהירות מנייר האפייה. מסדרים את הבצק בתוך הרינג ומקפידים להצמידו לשוליים. בעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק.
    – מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה כ-10 דקות.
    – מרפדים את הבצק הקפוא מעט בנייר אפייה וממלאים במשקולות כגון חומוס יבש, אורז או שעועית יבשה.
    – אופים את הבצק 10 דקות, מסירים את המשקולות ואופים עוד 10 דקות עד שהבצק משחים מעט. מצננים בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הגנאש:
    – בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. במקביל מסדרים בקערה קוביות של שוקולד מריר.
    – יוצקים את השמנת החמה על השוקולד וטוחנים היטב את התערובת בעזרת בלנדר מוט.
    – מוסיפים את החמאה הרכה וטוחנים היטב.
    – יוצקים את הגנאש לקלתית הטארט האפויה ומעבירים לצינון במקרר למשך שעה.
קלתית בצק פריכה ומלית שוקולד. טארט שוקולד מושלם של אלון שבו | צילום: נמרוד סונדרס
קלתית בצק פריכה ומלית שוקולד. טארט שוקולד מושלם של אלון שבו | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: אלון שבו
צילום: נמרוד סונדרס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות של רחלי קרוט

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות של רחלי קרוט

שניצל תירס אפוי של רחלי קרוט

שניצלוני תירס ביתיים (אפויים בתנור) של רחלי קרוט

מגש בורקס גבינות של אימא של רחלי קרוט | צילום: נמרוד סונדרס

מגש בורקס גבינות של אמא של רחלי קרוט

בצקניות ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

בצקניות (נוקדלי) ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *