טירמיסו טבעוני עשיר וקרמי של אולגה טוכשר

טירמיסו טבעוני עשיר וקרמי של אולגה טוכשר

איך לוקחים קינוח כמו טירמיסו, על טהרת חלב וביצים, והופכים אותו לטבעוני? זה פשוט – מתרכזים במה שיש בו, ולא במה שאין בו. ומה שמאפיין את הטירמיסו יותר מכל דבר אחר זה הקפה. טעם הקפה הוא מהות הקינוח האיטלקי האהוב הזה, כל שאר המרכיבים הם רק תפאורה וניתנים להחלפה. והתוצאה הסופית, טירמיסו טבעוני נטול חלב וביצים, תשאיר אתכם עם ביס רך, קרמי ומתקתק שהוא חובה לכל אוהבי הקפה.

מצרכים (ל-6-8 מנות) לתחתית ספוג:
120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קורנפלור
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
12 גרם (4 כפיות) אבקת אפייה
גרידה מלימון אחד
1/4 כפית כורכום
200 גרם (3/4 כוס + 1.5 כפות) חלב סויה / חלב צמחי אחר

לסירופ קפה:
2 קפסולות אספרסו /2 כפות גדושות של קפה נמס
מים רותחים להשלמת כמות הנוזלים ל- 1.5 כוסות
1/4 כוס ליקר דובדבנים / ליקר קפה

לקרם:
1 ליטר חלב סויה / חלב צמחי אחר
60 גרם (6 כפות) קורנפלור
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 כפיות משחת וניל
עד 1/2 כפית כורכום (בשביל הצבע)
2 כפות שמן קוקוס (אופציונלי)

להגשה:
אבקת קקאו
שבבי שוקולד מריר / פולי קקאו גרוסים

אופן הכנה:

  1. מכינים תחתית ספוג: מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 או תבנית מרובעת 20 על 20 בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  2. מניחים בקערה גדולה קמח, קורנפלור, סוכר, אבקת אפייה, גרידת לימון וכורכום ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים חלב ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה ללא גושים.
  3. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים ואופים בין 12-15 דקות, אן עד שפני הספוג מתחילים להזהיב, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ללא פירורים. מצננים וחותכים לקוביות קטנות בגודל כ- 2 על 2 ס”מ.
  4. מכינים סירופ קפה: מערבבים את כל מרכיבי המתכון ומשאירים בצד.
  5. מכינים קרם: יוצקים לסיר בינוני חלב סויה, מוסיפים קורנפלור, סוכר, וניל וכורכום ומערבבים היטב. מתחילים לבשל על אש בינונית תוך ערבוב במשך כ- 3-4 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך. מכבים את האש, מוסיפים שמן קוקוס, מערבבים היטב ומעבירים את הסיר לקערה עם מי קרח כדי להפסיק את הבישול. מערבבים את הקרם בפעם האחרונה בעזרת מטרפה ידנית ומעבירים לשק זילוף ללא צנטר.
  6. מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית כלי הגשה חופן של קוביות עוגת הספוג ויוצקים מעל כמות נדיבה של סירופ הקפה. מזלפים מעל פסים או תלוליות הקרם, זורים אבקת קקאו ומקשטים בשבבי שוקולד מריר או פוי קקאו גרוסים.
  7. שומרים במקרר.
האורחים שלכם לא יאמינו שהוא טבעוני. הטירמיסו של אולגה טוכשר | צילום: נמרוד סונדרס
האורחים שלכם לא יאמינו שהוא טבעוני. הטירמיסו של אולגה טוכשר | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: אולגה טוכשר
צילום: נמרוד סונדרס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות גבינה מתוקות של שר פיטנס

לביבות גבינה מתוקות (עם גבינה 9%) של שר פיטנס

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *