טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

הקינוח האהוב עליי ביותר הוא טירמיסו. מאז שהתחלתי להכין אותו בעצמי הבנתי למעשה כמה הוא פשוט להכנה ואיך ניתן לשדרג ולהכין אותו בהתאם לטעם האישי שלכם.

מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 20 ס”מ:
1 חבילת בישקוטי

לסירופ קפה:
300 גרם סוכר לבן
300 גרם מים
2 מנות אספרסו
15 גרם אמרטו
15 גרם רום כהה

לקרם מסקרפונה:
150 גרם גבינת מסקרפונה
150 מ”ל שמנת מתוקה
30 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
40 גרם סוכר
30 גרם אבקת קקאו

אופן הכנה:
1. מכינים את סירופ הקפה:
– בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים.
– מצננים את הסירופ, מוסיפים אספרסו, אמרטו ורום ומערבבים היטב.
– מעבירים לתבנית עמוקה או צלחת עמוקה.
2. מכינים את הקרם מסקרפונה:
– במיקסר עם וו הקצפה מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, סוכר ווניל לקציפה יציבה. מעבירים
את הקציפה לקערה גדולה ומשהים במקרר.
– במיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצה עם סוכר לקציפה תפוחה ובהירה (כ 5- דקות).
– מקפלים בזהירות את קציפת הביצים לתוך קציפת המסקרפונה לתערובת אחידה.
3. מרכיבים:
– טובלים בישוקטי בתוך סירופ קפה משני הצדדים. מעבירים לתבנית ומסדרים בצורה צפופה
שכבה אחת.
– מעבירים מחצית מהקרם לתבנית ומפלסים אותו בעזרת פלטה.
– טובלים בישקוטי בתוך סירופ הקפה משני הצדדים ומניחים מיד על שכבת הקרם. מסדרים שכבה
צפופה נוספת.
– מעבירים את יתרת הקרם לתבנית ומפלסים בעזרת פלטה.
– מפזרים אבקת קקאו בנדיבות ומגישים.

שכבות מענגות ביותר. טירמיסו
שכבות מענגות ביותר. טירמיסו

מתכון: אלון שבו
צילום: נמרוד סונדרס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות גבינה מתוקות של שר פיטנס

לביבות גבינה מתוקות (עם גבינה 9%) של שר פיטנס

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *