טראפלס לוטוס ושוקולד עם שברי עוגיות של קרין גורן

שמם של ממתקי טראפלס ניתן להם בגלל הדמיון החיצוני לפטריות הכמהין הנדירות (Truffle). לא בכדי הם נחשבים לממתקים יוקרתיים, אולי בגלל אחוז השוקולד הגבוה והציפוי בקקאו, ואולי בגלל שהם נותנים מקום של כבוד לחומרי גלם איכותיים. האקדמיה ללשון עברית עברתה את שמם לכמהוני שוקולד, ואנחנו חושבים שהשם מתאים להם ב-ד-י-ו-ק!

מצרכים ל-30 יחידות:
200 מ”ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר
2 כפות ממרח לוטוס
1/2 כוס פירורי עוגיות לוטוס
תרסיס שמן קנולה
קקאו, לגלגול

אופן הכנה: 

  1. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
  2. בכלי נפרד ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר. מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמנת המתוקה החמה.
  3. מערבבים פנימה ממרח לוטוס ופירורי עוגיות. מעבירים לשקית זילוף וגוזרים פתח קטן.
  4. משמנים תבנית כדורים מיוחדת (או תבנית אחרת עם שקעים בגודל “ביס”) וממלאים בתערובת השוקולד. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים 4 שעות לפחות, להתקשות.
  5. מחלצים מהתבניות בלחיצה. מגלגלים בקקאו לציפוי.

מתכון: קרין גורן
צילום: נועם פריסמן

 

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

לביבות ירק ותפוחי אדמה. צילום: נועם פריסמן

לביבות ירק ותפו”א (ערוק) של ישראל אהרוני

סופגניות דבש יווניות

סופגניות דבש יווניות של איילת הירשמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות תירס וקשקבל של שי-לי ליפא

לביבות תירס וקשקבל קלות מאוד להכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *