צילום: אלון סולוביי

לאכול את טואיצ’י – אור גינסברג ויוסי גינסברג בארוחה קונספטואלית

איך אפשר לחבר בין שפע קולינרי למסע הישרדות? כיצד יכול אדם ששרד אירועים מסמרי שיער בערבות בוליביה לחבור לאדם שיתאר אותם במנות שהוא מבשל? החיבור הלא קונבנציונלי הזה נוצר באירועי קונספט מיוחדים שנהגו על ידי אור גינסברג, שף פרטי ושף לאירועים ב-selas, ויוסי גינסברג, דודו, מחבר הספר “בחזרה מטואיצ’י” שמתאר את מסע הישרדותו ביערות בוליביה.

אור יצר ארוחה שכל מנותיה מתכתבות עם עלילת הסיפור ונוצרו בהשראתו: למשל, “שקית ההישרדות” שמכילה ריזוטו מאורז שחור, שעועית לימה שחורה, קינואה, אגוזים, עשבי תיבול ועשן מדורה. מנה מסקרנת אחרת נוצרה בהשראת סצנות החיפוש הדרמטיות אחר מזון בג’ונגל: החיפוש אחרי המזון כדי לשרוד ליווה את יוסי כל הזמן והוא נאלץ לשבור מחסומים פסיכולוגיים במאבק ברעב. ביצים כחולות שמצא בקן בג’ונגל היו אחד האתגרים. מנת הביצים הכחולות שלנו הכילה כנף קונפי על קרם גזר, הולנדייז ושמן צ’ילי על מצע של שיערות קדאיף.

באירוע ההשקה הקריא יוסי קטעים מספרו וסיפר על המסע שעבר ביחס ישיר למנות שיצאו מהמטבח בניצוחו של אור. הסיפורים המרגשים ריתקו את האורחים והיו ליווי ראוי למנות הנפלאות שאור רקח. במהלך השנה הקרובה יתקיימו אירועי טואיצ’י נוספים.

צילום וידאו: לירן שחר
צילום סטילס: אלון סולוביי

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ביקרנו בתערוכת ישראפוד וטעמנו מלא חידושים קולינריים

משדרגים את החג: 8 מתכוני לביבות עם מוצרלה

בדקנו: הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2018

שיתוף פעולה ייחודי וחדשני – הכירו את מיזם התוכן הקולינרי פודי גרופ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *