לביבות ירק ותפוחי אדמה. צילום: נועם פריסמן

לביבות ירק ותפו”א (ערוק) של ישראל אהרוני

מצרכים:

3 תפוחי אדמה אפויים בנייר כסף (מוכן מראש, חשוב שיהיו חמים)
צרור פטרוזילה
5  בצלים ירוקים
4 כפות קמח
כפית אבקת אפיה
2 ביצים
מלח, פלפל
שמן זית לטיגון

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים אותם בתנור החם כ-45 דקות, עד שהם רכים.
  2. מקלפים בזהירות את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים לפירה.
  3. קוצצים דק את הבצל ירוק והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את שאר החומרים ומערבבים.
  4. יוצרים מהתערובת לביבות.
  5. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד שהן שחומות. מעבירים אל נייר סופג ומגישים.

מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נועם פריסמן

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

סופגניות דבש יווניות

סופגניות דבש יווניות של איילת הירשמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות תירס וקשקבל של שי-לי ליפא

לביבות תירס וקשקבל קלות מאוד להכנה

טארט דבש ותפוחים מקורמלים - מתכון מתוק של מיס פטל

טארט דבש ותפוחים מקורמלים – מתכון מתוק של מיס פטל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *