למה דניאל עמית כל כך אוהבת דגים?

כל מי שעוקב אחרי דניאל עמית ודאי שם לב לאהבה גדולה שלה לדגים: נאים, מבושלים או שלמים. אז מה הסיפור של דניאל עמית עם דגים? כנסו לקרוא!
Loading...

את דניאל עמית כולנו מכירים (ואם אתם לא, אז סורו מיד לאינסטגרם והשלימו פערים). לפעמים נדמה שהיא תמיד הייתה שם, בחיים שלנו, ולפעמים אנחנו תוהים איך המטבח שלנו היה נראה בלעדיה?

היא פרצה לתודעה בזכות הפסטה רוזה שלה בסיר אחד, שכבשה את הרשת בסערה ולא השאירה רווק תל אביבי אחד רעב. המתכון גלש והגיע לכל הארץ ומכאן הרומן שלנו עם דניאל עמית הלך והעמיק.
מי שעוקב אחריה ודאי שם לב לאהבה הגדולה שלה לדגים, דגים נאים, סושי, סלמון כבוש או בתנור, סביצ’ה פילה דג במחבת ועוד ועוד.

אז מה הסיפור של דניאל עם דגים? הו טוב ששאלתם!
דניאל מספרת לנו שבבית שלה במקום דג של שבת, אימא שלה, עדנה (שהפכה להיות אושיה בעצמה), מכינה פלטת דגים נאים. דגים טריים ומגוונים מוגשים למרכז השולחן המשפחתי, עם סויה וצ’ופסטיקס, זהו! ככה היא גדלה.
עוד היא מספרת לנו שמבחינתה סושי ממש לא היה טעם נרכש, בעוד אנחנו בתור ילדים עיקמנו פרצוף בפעם הראשונה ואולי גם השניה שאכלנו את המאכל המשונה עם האצה, היא טוענת שהיא נולדה עם הטעם הזה. היא מכורה לדגים נאים. כמה שיותר טרי יותר טוב!

לכן, אחד המתכונים המתבקשים של דניאל היה מתכון כלשהו עם לא אחר, דג נא. מבחינתה המנה הראשונה המושלמת לכל ארוחה היא דג נא! קבלו את המנה הראשונה המושלמת של דניאל עמית: ברוסקטה פריכה עם טרטר דג ים רענן:

ברוסקטה דגים של דניאל עמית. צילום: דניאל עמית
דניאל עמית מכינה ביס של הישמור: ברוסקטה טרטר ברמונדי ישראלי
בקיץ אנחנו רוצים לאכול דברים קרים, מרעננים, חמוצים מתקתקים שעושים שמח על הלשון. דניאל עמית הכינה טרטר מברמונדי ישראלי על ברוסקטה קריספית. ביס חלום!
Loading...
הוספה למועדפים

אנחנו ממשיכים לדבר עם דניאל והיא מספרת לנו שמבחינתה דג הוא חומר הגלם המושלם, לא כבד מידי לא מחייב מידי, תמיד קליל ונעים, עושה טוב בבטן ובלב. היא מוסיפה, שתמיד כיף להכיר דג חדש בארץ, ועל אחת כמה וכמה אם הוא דג ישראלי שמגדלים כאן בישראל. מלבד דגים עוד דבר שמאפיין את דניאל עמית ואת המתכונים שלה הוא: מתכונים קלילים, מהירים, כאן ועכשיו!
היא אומרת לנו ” כשאני רוצה לאכול, אני רוצה לאכול כאן ועכשיו!” ולכן דג הוא פשוט מושלם. מהיר להכנה וטעים טעים…

מתכון נוסף שגרף מלא מחמאות והתעניינות ברשת היה הקבב דג. דניאל מספרת לנו “קוצצים את הדג, מוסיפים תבלינים מעלים על מחבת, וזהו! יש ארוחה שלמה ומזינה”.
אם עוד לא הכנתם את הקבב דג של דניאל גם את המתכון הזה אנחנו מצרפים לכם ממש כאן:

קבב דג ים עם יוגורט ונענע. צילום: דניאל עמית
דניאל עמית מתקתקת: קבב ברמונדי ישראלי עם יוגורט ונענע
דניאל עמית בעוד מתכון מנצח וקל להכנה של קבב דג ים עם יוגורט ונענע, מנה קלילה ומרעננת עם המון טעמים ים תיכוניים לצד רוטב יוגורט, נענע ולימון
Loading...
הוספה למועדפים

מלבד זה שברמונדי הוא דג ישראלי, והכי חשוב לפרגן היום, במיוחד בזמנים האלו לתוצרת מקומית, דניאל מוסיפה כי “הדג הזה תמיד מגיע הכי טרי, בשרני וכמעט בלי עצמות! חלום למישהי כמוני שאוהבת דגים נאים וגם לאחד שאוהבת לבשל ומהר בלי להתעסק יותר מידי).
לפני שנפרדנו לשלום ביקשנו ממנה לצרף לנו את מנת הדג החורפית שהיא הכי אוהבת להכין, כמובן שהיא צירפה לנו את המתכון הבא:

דג צרוב בחמאה ומרווה עם אספרגוס. צילום: דניאל עמית
דניאל עמית בגבוה: ברמונדי צרוב בחמאה ומרווה עם אספרגוס
מתכון בחמישה שלבים בלבד של דניאל עמית לדג צרוב בחמאה ומרווה עם אספרגוס, מנה קלאסית, קלילה וכה מרשימה במייוחד עם הדגים הבשרניים והעסיסיים של ברמונדי
Loading...
הוספה למועדפים

 

 

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody