מאפה תפוחים מבצק פריך עם רוטב טופי של תמרה אהרוני

מאפה תפוחים מבצק פריך עם רוטב טופי של תמרה אהרוני

רוצים לאפות מאפה ריחני וטעים לקראת שבת? תמרה אהרוני משתפת במתכון משגע למאפה תפוחים מבצק פריך עם רוטב טופי. הריח שיתפשט בבית יגרום לכולם לרוץ למטבח.

מצרכים לבצק פריך:
3 כוסות קמח לבן
180 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כפית סוכר
2 ביצים
גרידת לימון מ-1 לימון
1 כפית תמצית וניל

לזיגוג המקלעת:
1 ביצה טרופה
1 כף סוכר

למלית:
3 תפוחי גרני סמית
3 תפוחי פינק ליידי
100 גרם חמאה
1/4 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר חום
מיץ וגרידה מ-1 לימון

לרוטב טופי:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
1 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל

אופן  הכנה:

  1. מכינים בצק פריך: מכניסים למעבד מזון את המצרכים של הבצק ומעבדים עד להיווצרות מרקם פירורי.  מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  2. לאחר חצי שעה, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי.
  3. מרדדים את הבצק הנותר לעובי חצי ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה.
  4. מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
  5. מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
  6. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  7. מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
  8. אופים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים את הבצק בנייר אפייה שעליו שעועית יבשה או קטניה אחרת למשקולת ואופים 10 דקות.
  9. מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק ואופים בתנור החם 30 דקות.
  10. מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.

מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

אולי יעניין אתכם גם

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

דניש סלמון, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

1 thought on “מאפה תפוחים מבצק פריך עם רוטב טופי של תמרה אהרוני”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *