האדר דסקטופ
האדר מובייל

מיני עוגת סנט אונורה עם פחזניות, קרמל וקרם וניל

קינוח שהוא לגמרי אתגר אפייה – השפית דניאל אמון מלמדת אתכם איך להכין את הקינוח הכי יפה, טעים, מיוחד ומאתגר שיש. משלב הכנת בצק עלים ביתי ועד הכנת פחזניות וקרמל פציח.

לפחזניות:
250 מ”ל חלב
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
10 גרם סוכר
קורט מלח
4 ביצים

לקראמבל:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
125 גרם סוכר חום בהיר
125 גרם קמח

לקרם פטיסייר:
250 מ”ל חלב
70 גרם סוכר
2 חלמונים
1 כפית מחית וניל
25 גרם קורנפלור
30 גרם חמאה

לבצק פריך שקדים:
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
50 גרם שקדים טחונים
1/4 כפית מלח
270 גרם קמח

לקרם שנטילי:
20 גרם סוכר
250 מ”ל שמנת מתוקה קרה
1 כפית תמצית וניל

לקרמל:
150 גרם סוכר
20 מ”ל מים
1/2 כפית צבע מאכל אדום (אבקה או ג’ל)

אופן הכנה:

פחזניות:

  1. בקלחת מביאים לרתיחה חלב, חמאה , סוכר ומלח.
  2. ברגע שיש בעבוע מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים נמרצות.
  3. יש לערבב עם כף מעץ כשהאש דולקת למשך כ 2 דק’ עד שנוצר ממש כדור וכל המסה אחידה
  4. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומתחילים על מהירות בינונית לקרר את הבצק כ 5 דק’
  5. מוסיפים את הביצים ב5 פעמים. יש להשתמש בלקקן ולהוריד את הבלילה מהשלויים בין הפעמים.
  6. בפעם ה-4 עושים בדיקה בין 2 אצבעות שמים מעט מהמסה, ברגע שמרחיקים בין 2 האצבעות המסה נמתחת ונוצר חוט הבלילה מוכנה במידה ולא מוסיפים שוב עוד ביצים ועושים שוב את הבדיקה.

קראמבל:

  1. שמים במיקסר את כל החומרים ומערבלים על מהירות גבוהה.
  2. שמים בין 2 ניירות אפייה ומרדדים דק מאוד. מקפיאים לכשעה ולאחר מכן קורצים צורה של עיגול בגודל של זילוף הפחזנייה ומניחים מעל.
  3. אופים על 180 מעלות טורבו כ- 20 דק’
  4. חשוב לשים לב בזמן האפייה אין לפתוח את התנור לפחות 15 דק’ , מוציאים את הפחזניות רק כשהן שחומות ממש.
עוגת סנט אונורה. צילום: נטע ליבנה | מתכון: שפית דניאל אמון

קרם פטייסיר:

  1. בקלחת מביאים לרתיחה חלב מחית וניל.
  2. בקערה נפרדת מערבבים יחד חלמונים , סוכר וקורנפלור למסה הומוגנית.
  3. ברגע שיש רתיחה קלה מתחילים השוואת טמפרטורות- שופכים מעט מהחלב הרותח על החלמונים ומיד מערבבים היטב. ממשיכים להוסיף את החלב תוך ערבוב של המסה כל הזמן. מחזירים לקלחת ומעלים שוב על אש בינונית
  4. מערבבים כל הזמן את המסה עד שהיא הופכת להיות סמיכה ויש בעבוע. מיסירים מהאש.
  5. מוסיפים את החמאה כל פעם 10 גר’ ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת.
  6. שופכים את המסה לקערה נקייה ומעל שמים ניילון נצמד שייגע בקרם ויכסה אותו לחלוטין, מעל שמים עוד ניילים נצמד שיכסה את שפת הקערה. מקררים כ -6 שעות
  7. לאחר הקירור בכדי להשתמש מערבבים היטב עד שהמסה ניתנת לזילוף. ממלאים את הפחזניות.
פחזניות עם קראמבל. צילום: נטע ליבנה | מתכון: שפית דניאל אמון

בצק פריך שקדים:

  1. בקערת המיקסר שמים חמאה ואבקת סוכר, מקציפים עד שהמסה הומוגנית.
  2. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל לאיחוד מוחלט, נעזרים בלקקן.
  3. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומערבלים קלות.
  4. מקררים את הבצק ללילה במקרר.
  5. מרדדים את הבצק לכ1/2 ס”מ וקורצים עם רינג בקוטר 26.
  6. מקפיאים את הבצק כחצי שעה לפני האפייה.
  7. אופים על 180 מעלות עד השחמה.

קרם שנטילי:

  1. מקציפים את כל המרכיבים ומזלפים עם צנטר סנט הונורה.

קרמל והרכבה:

  1. במחבת שמים סוכר ומים וממתינים ליצירת הקרמל. לקראת הסוף במידה ורוצים מוסיפים צבע מאכל אדום מעט .
  2. טובלים את הפחזניות בקרמל ומניחים על משטח עם נייר אפייה כלפי מטה כך שהכרמל נהיה שטוח.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

עוגת הגבינה המושלמת של אלון שבו לכבוד יום עוגת הגבינה הבינלאומי

רותם ליברזון מבשלת לייב - עוף בלימון ואורז אחד אחד

רותם ליברזון מבשלת לייב – עוף בלימון ואורז אחד אחד

עוגת שוקולד חמה לאנשים שאוהבים - מתכון מתוק לכבוד טו באב

עוגת שוקולד חמה לאנשים שאוהבים – מתכון מתוק לט”ו באב

צ'יפס עם שום ורוזמרין

3 מתכוני צ’יפס מושלמים לכבוד יום הצ’יפס הבינלאומי

1 thought on “מיני עוגת סנט אונורה עם פחזניות, קרמל וקרם וניל”

  1. בתמונה מופיע בצל עלים, למה יש מתכון של בצק פריך שקדים?
    זה לא סנט הונורה בלי בצק עלים.
    תדייקו בבקשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *