מרק סלק עם קציצות בשר של תמרה אהרוני

מרק סלק עם קציצות בשר של תמרה אהרוני

מאוד אוהבים קובה סלק אבל מפחדים מההכנה? תמרה אהרוני מלמדת איך להכין מנה שהיא בין מרק לתבשיל – מרק סלק עם קציצות בשר שמנמנות. אותו הטעם במינימום מאמץ.

מצרכים למרק:
2 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים, קלופים
8 גבעולי סלרי עם העלים
1 סלק גדול, קלוף
3 גזרים, קלופים
3 קישואים או זוקיני
5 סלקים, קלופים
2 בקבוקים (1.4 ליטר) פאסאטה (מחית עגבניות ללא גרעינים)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף סוכר

לקציצות:
800  גרם בשר טחון
2 בצלים סגולים, קלופים
צרור עלי כוסברה
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
2 ביצים

אופן הכנה:

  1. מכינים את המרק:
    – מחממים שמן זית בסיר גדול.
    – קוצצים דק את הבצל הסגול.
    – מפרידים את גבעולי הסלרי מהעלים. את הגבעולים קוצצים דק, ואת העלים קוצצים גס ושומרים בצד.
    – מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים כשתי דקות.
    – בינתיים, מגררים בפומפייה את הסלק. מוסיפים אותו לסיר עם הסלרי הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות.
    – חותכים גס את הגזר ואת הקישואים, מוסיפים לסיר.
    – חותכים את הסלקים ל-6 או 8 פלחים, מוסיפים לסיר.
    – מוסיפים את הפאסאטה. בבקבוק של הפאסאטה ממלאים מים ומוסיפים לסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים בהדרגה עד הגעה לסמיכות הרצויה.
    – מוסיפים מלח, פלפל שחור וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים מכוסה כ-20 דקות על אש נמוכה.
  2. מכינים את הקציצות:
    – במעבד מזון שמים את הבצל הסגול, הכוסברה ושמן הזית וקוצצים דק.
    – מוסיפים את התערובת לבשר הטחון, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים ביצים ולשים את התערובת לפיזור אחיד של המרכיבים.
    – בידיים משומנות, צרים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג פונג.
    – מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים ואת הקציצות למרק.
    – מבשלים את הקציצות כ-20 דקות, עד שהן מוכנות.
    – מגישים חם, אפשר בליווי אורז.

מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

אולי יעניין אתכם גם

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

דניש סלמון, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *