מרק עדשים מושלם של שי-לי ליפא שיחמם לכם את הבטן. צילום: נמרוד גנישר

מרק עדשים מושלם של שי-לי ליפא שיחמם לכם את הבטן

מזג האוויר החורפי בחוץ עושה חשק למזון חם, מנחם וטעים. שי-לי ליפא חולקת איתנו מתכון מושלם של מרק עדשים שמכינים בקלות ומגישים לכל המשפחה באהבה.

 מצרכים:
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף
4 שיני שום, קלופות
2 גזרים בינוניים, קלופים
2 גבעולי סלרי
500 גרם עדשים ירוקות, שטופות ומסוננות היטב
1/4 כוס רוטב סויה
6 כוסות מים
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:
עירית קצוצה

אופן הכנה:

  1. מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום, חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ואת הסלרי.
  2. מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
  3. מוסיפים עדשים, מים וסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעדשים רכים.
  4. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. קוצצים דק את העירית. מחלקים מרק לקערות ומפזרים מעל עירית קצוצה.

מתכון: שי-לי ליפא
צילום: נמרוד גנישר

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

לביבות ירק ותפוחי אדמה. צילום: נועם פריסמן

לביבות ירק ותפו”א (ערוק) של ישראל אהרוני

סופגניות דבש יווניות

סופגניות דבש יווניות של איילת הירשמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות תירס וקשקבל של שי-לי ליפא

לביבות תירס וקשקבל קלות מאוד להכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *