האדר דסקטופ
האדר מובייל

משמשים מיובשים ממולאים בפרגיות של תמרה אהרוני

בפעם הבאה שתארחו אתם חייבים להכין את המנה הזו – משמשים מיובשים ממולאים בפרגיות ברוטב מתקתק. מנה יפהפייה שתרשים את האורחים, והטעם? פשוט נפלא.

מצרכים:
40 משמשים מיובשים

לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 כף גרגרי כמון
2 שיני שום, קלופות
1 בצל לבן, קלוף
500 מ”ל ציר עוף
מיץ מ-1 לימון
גרידה מ-1 לימון
1 כף סוכר חום
מלח
פלפל שחור
3-4 כפות רכז רימונים

למילוי:
500 גרם פרגיות
חופן עלי כוסברה
3 גבעולי בצל ירוק
מלח
פלפל שחור
מגישים עם אורז לבן

 

אופן הכנה:

  1. משרים את המשמשים המיובשים במים פושרים כ-15-30 דקות.
  2. מכינים את הרוטב:
    – בסיר מחממים שמן זית. פורסים דק את שיני השום ואת הבצל. מוסיפים לסיר זרעי כמון, שום ובצל ומטגנים כמה דקות.
    – מוסיפים את הציר, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר החום, מלח, פלפל שחור ורכז רימונים ומערבבים.
    – מכסים ומבשלים בזמן שמכינים את המילוי.
  3. מכינים את המילוי: במעבד מזון שמים את הפרגיות, הכוסברה, הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל שחור. טוחנים את המרכיבים למשחה חלקה. מעבירים לקערה.
  4. ממלאים את המשמשים: בכל משמש מיובש מבצעים חתך קטן. דוחפים את האצבע כדי להרחיב מעט את החתך, ממלאים כל משמש במעט מתערובת המילוי ושומרים בצד.
  5. מסדרים את המשמשים הממולאים בסיר הרוטב, מכסים ומבשלים כ-45 דקות. מיד פעם מסובבים את המשמשים ברוטב.
  6. מגישים חם בליווי אורז לבן.

 

מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

סלט תפוחי אדמה עם סלמון ושעועית ירוקה של ישראל אהרוני

סלט תפוחי אדמה עם סלמון ושעועית ירוקה של ישראל אהרוני

אורז פרסי

איך מכינים אורז פרסי קלאסי – מתכון של תמרה וישראל אהרוני

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *