ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

מה שמדהים במטבח האיטלקי, מעבר לעניין הברור מאליו של טעם, הוא שכל המנות בו מנחמות. פסטות, פיצות, תבשילים, מרקים, קינוחים – הכל קיים בשביל שנאכל ונרגיש שסוף סוף הגענו למקום השקט והבטוח. גם ניוקי אינו יוצא מן הכלל. בצקניות קטנות תוצרת בית על בסיס תפוחי אדמה, שמוגשות עם רוטב פטריות מוקרם ללא מוצרי חלב, הן הדרך הטובה ביותר להגיד למישהו שאוהבים “ברוך הבא הביתה”.

מצרכים לניוקי:
3 תפוחי אדמה בינוניים, עם הקליפה
245 גרם (1 ו-3/4 כוסות) קמח (125 גרם לניוקי + 100 גרם לעבודה)
1 כפית שטוחה מלח
1 כף מלח גס
2 כפות שמן זית

לרוטב פטריות מוקרם:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קלוף
2-3 שיני שום, קלופות
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות פורטובלו
1 סלסלת פטריות שימאג’י
125 גרם (1/2 מיכל) שמנת צמחית לבישול
1 כפית שמרי בירה
מלח, פלפל שחור גרוס, מעט אגוז מוסקט – לפי הטעם

להגשה:
עירית קצוצה או עלי בזיליקום

אופן הכנה:
1. מכינים ניוקי: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים תפוחי אדמה על תבנית אפייה, מכניסים לתנור ואופים כשעה, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מצננים.
2. מקלפים את הקליפה ומועכים לפירה כמה שיותר חלק.
3. מוסיפים מלח וקמח בהדרגה, מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
4. מקמחים היטב את משטח העבודה, מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, ומגלגלים כל אחד מהם לגליל ארוך. במידת הצורך משתמשים בעוד קמח.
5. חותכים את הגלילים לפרוסות באורך כ-3 ס”מ, ואם רוצים, מגלגלים אותם על הצד הבולט של המזלג ע”מ להקנות להם את צורת הניוקי המסורתית. מקמחים מעט ומשאירים בצד.
6. מעמידים על האש סיר גדול עם מים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח גס. זורקים פנימה את הניוקי, בכמה סבבים, ומבשלים עד שהם מתחילים לצוף.
7. במקביל מחממים שמן זית במחבת. מוציאים את הניוקי המוכנים בעזרת כף מחוררת ומקפיצים במחבת במשך כמה דקות עד שהם מתחילים להזהיב. משאירים בצד.
8. מכינים רוטב פטריות מוקרם: קוצצים דק את הבצל, השום וכל סוגי הפטריות. מחממים שמן במחבת ומאדים בצל עד להזהבה. מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן. מוסיפים פטריות, מערבבים היטב ומקפיצים עד שהן מתחילות להתרכך. מוסיפים שמנת לבישול, שמרי בירה ותבלינים, מערבבים, מבשלים כ-2 דקות נוספות ומכבים את האש.
9. מניחים את הניוקי בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים. אפשר לקשט בעירית קצוצה או בעלי בזיליקום.

מתכון: אולגה טוכשר
צילום: נמרוד סונדרס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות גבינה מתוקות של שר פיטנס

לביבות גבינה מתוקות (עם גבינה 9%) של שר פיטנס

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

2 thoughts on “ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *