סופגניות דבש יווניות

סופגניות דבש יווניות של איילת הירשמן

רוצים להפתיע את המשפחה במתכון משגע לסופגניות חגיגיות? איילת הירשמן חולקת איתנו מתכון של סופגניות דבש יווניות בסירופ מתקתק עם תבלינים שאי אפשר להפסיק לזלול.

מצרכים ל-20 סופגניות קטנות:
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/4 כוס + כף (70 מ”ל) שמן צמחי
2 ביצים
3 כפות חלב
1/4 כפית מלח
1 ו-1/2 כפות סוכר

לסירופ:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 מקלות קינמון
1/2 כפית פולי הל, מעוכים קצת
כ-4/5 כוס (200 מ”ל) דבש
1/2 כוס (100 מ”ל) מים

לטיגון:
שמן צמחי לטיגון עמוק

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח ואת השמן ומערבבים בכף עץ לקבלת פירורים עבים ולחים.
  2. בקערת המיקסר, שמים את הביצים והחלב. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. יוצקים את הקרם לתוך קערת הקמח ומערבבים (הכי קל במטרף ידני) לקבלת בצק רך אבל יציב למדי (אם הבצק דליל מדי, מוסיפים קצת קמח ומערבבים). משהים 10-15 דקות בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מחממים מעל להבה נמוכה עוד כמה דקות. מכבים ומשאירים על הכיריים.
  4. מטגנים את הסופגניות: מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק. הבצק צריך להיות עכשיו במרקם שמאפשר ליצור ממנו כדורים רכים. אם הוא עדיין דליל מדי, מוסיפים קצת קמח. משמנים מעט את הידיים ויוצקים מהבצק כדורים בגודל שזיפים קטנים.
  5. מטגנים את כדורי הבצק בשמן עד להזהבה מצד אחד, הופכים בזהירות ומטגנים עד להזהבה מהצד השני. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מעבירים את הכדורים המטוגנים לסירופ החמים, ומשהים אותם בתוכו 10-15 דקות לפחות.
  7. מגישים את הכדורים חמימים (הם טעימים גם בטמפרטורת החדר), אפשר לצקת עוד מעט סירופ מעל. אם רוצים, זורים מלמעלה פיסטוקים קצוצים.

מתכון: איילת הירשמן
צילום: אריאל שרוסטר

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

לביבות ירק ותפוחי אדמה. צילום: נועם פריסמן

לביבות ירק ותפו”א (ערוק) של ישראל אהרוני

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות תירס וקשקבל של שי-לי ליפא

לביבות תירס וקשקבל קלות מאוד להכנה

טארט דבש ותפוחים מקורמלים - מתכון מתוק של מיס פטל

טארט דבש ותפוחים מקורמלים – מתכון מתוק של מיס פטל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *