סנדוויצ'וני חצילים ממולאים בבשר ברוטב עגבניות של רותם ליברזון

סנדוויצ’וני חצילים במילוי בשר של רותם ליברזון

נשארו לי חצילים מטוגנים מסלט חצילים וקצת בשר, והחלטתי למלא אותם ולקשור אותם בסרט יפה של בצל ירוק ואז לשדך אותם לרוטב עגבניות לוהט. יצא משהו חדש ונפלא.

מצרכים:
2 חצילים
תרסיס שמן זית
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
1 בצל בינוני, קלוף
גרידה מ-1/2 לימון
מלח
פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
לרוטב:
1 בצל, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 כפית שבבי צ’ילי
1 מקל קינמון
1 רסק עגבניות
1 כוס מים
מלח
פלפל שחור
לקישוט – בצלים ירוקים, מושרים מעט במים רתוחים 

אופן הכנה:

  1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 1 ס”מ וממליחים כדי שיגירו נוזלים. מייבשים היטב עם מגבות נייר, מתיזים תרסיס שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהם מוכנים ומשחימים מעט.
  2. בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים דק את עשבי התיבול ואת הבצל. מערבבים היטב את מרכיבי הקציצה. קורצים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים אותו כמו המבורגר דק לגודל של פרוסות החציל. מניחים קציצה בין כל שני חצילים ומהדקים היטב.
  3. לוקחים גבעול של בצל ירוק וקושרים את כל הכריך כמו חבילת מתנה.
  4. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום. מטגנים במעט שמן את הבצל עד להשחמה ומוסיפים את השום והצ’ילי לעוד דקה. מוסיפים את רסק העגבניות, המים ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה ומבשלים כעשר דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח.
  5. מכניסים בעדינות את הכריכונים הקטנים לתוך הרוטב, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כעשרים דקות. מגישים חם לצד אורז לבן.
ליצירת מראה של מתנה, אפשר לקשור את הסנדוויצ'ונים בסרט של בצל ירוק | צילום: נמרוד סונדרס
ליצירת מראה של מתנה, אפשר לקשור את הסנדוויצ’ונים בסרט של בצל ירוק | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: רותם ליברזון
צילום: נמרוד סונדרס

 

אולי יעניין אתכם גם

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *