ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ואפונה של שי-לי ליפא

לא רוצים לעמוד כל השבוע במטבח? כדאי לבשל סיר גדול של אוכל טעים ביום ראשון, שיספיק לכל השבוע. המתכון של ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ואפונה של שי-לי ליפא רק משתבח ככל שהימים עוברים. בכל יום מבשלים פסטה טרייה ונהנים ממנה משביעה וטעימה.

מצרכים ל-6 מנות:
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כוס (240 מ”ל) מים
1 כפית גדושה סוכר
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 שקית (400 גרם) אפונה ירוקה עדינה קפואה

לכדורי בשר:
500 גרם בשר בקר טרי, טחון
1 בצל שאלוט, קלוף
1/3 כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 כף גרידת לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

לטיגון:
שמן זית

לפסטה:
1 חבילה (500 גרם) ספגטי

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר רחב עגבניות מרוסקות ומים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך מוסיפים סוכר.
  2. מכינים את הקציצות ומבשלים: קוצצים דק את בצל השאלוט. מערבבים בקערה את חומרי הקציצות. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  3. יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ למחבת. מחממים על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  4. מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
  5. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהקציצות מוכנות.
  6. מוסיפים את האפונה העדינה ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מוכנה.
  7. מכינים את הספגטי ומגישים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה, לפי הוראות היצרן. מסננים היטב. מגישים עם הרוטב והקציצות.

מתכון: שי-לי ליפא
צילום: נמרוד גנישר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

קארי טבעוני בנוסח הודי – מתכון לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי

אורז פרסי

איך מכינים אורז פרסי קלאסי – מתכון של תמרה וישראל אהרוני

טראפלס לוטוס ושוקולד עם שברי עוגיות של קרין גורן

טארט שוקולד טבעוני של אולגה טוכשר – מהתוכנית “עושות שרירים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *