ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

אני מטורפת על חג החנוכה, כי אז אני יכולה להכין כמויות של ספינג’. מה יכול להיות רע? בצק אוורירי וטעים בטירוף שמטגנים בשמן החם. הוא תופח והופך לסופגניה יפהפייה. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים בתיאבון רב.

מצרכים לבצק:
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות שטוחות סוכר
4 ו-1/4 כוסות מים (גודל הכוס: כוס חד פעמית)
1/4 כוס שמן
1 כף מלח

לקישוט:
אבקת סוכר או דבש

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לבצק מלבד המלח. לשים ליצירת כדור בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כחמש דקות.
  2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לאחר ההתפחה, מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה.
  4. בידיים רטובות, בוצעים חתיכות מהבצק ומעצבים אותן לצורת כעכים (עיגול עם חור במרכז). כשהשמן חם, מטגנים בו את הספינג’ עד שהוא מזהיב משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  5. להגשה, בוזקים אבקת סוכר או טובלים בדבש.

מתכון: יונית צוקרמן
צילום: נמרוד סונדרס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות גבינה מתוקות של שר פיטנס

לביבות גבינה מתוקות (עם גבינה 9%) של שר פיטנס

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *