האדר דסקטופ
האדר מובייל

עוגת חד קרן עם קרם שוקולד ומפל ממתקים

השחיתות במיטבה. צילום: נטע ליבנה

עוגת שוקולד חד קרן ססגונית, צבעונית ומופרעת! בדיוק מה שצריך ליום הולדת מושלם או כמתנה למי שממש אוהבים.

עוגת חד קרן אחת בתבנית 22 ס”מ ועוגה נוספת בתבנית 20 ס”מ

מצרכים לעוגת חד קרן שוקולד:
4 ביצים
300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר לבן
250 מ”ל (1 ו-1/4 כוסות) שמן צמחי – קנולה/סויה/חמניות
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
200 מ”ל (1 גביע) שמנת חמוצה
120 מ”ל (1/2 כוס) מים או חלב
100 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח

לקרם חמאה ושוקולד:
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (לא נמסה, רכה)
3 כוסות אבקת סוכר
3-4 כפות גדושות קקאו איכותי
4 כפות חלב או שמנת מתוקה

לגאנש שוקולד מבריק:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות מייפל או דבש או סירופ תירס

קישוטים:
בצק סוכר לבן
צבע מאכל זהב לצביעת הבצק
כל ממתק שאוהבים

אופן הכנה:

  1. יוצרים חד קרן גדולה בצבע זהב + אוזניים. ניתן לראות כאן בסרטון איך עושים את זה בקלות רק חשוב להכין את זה יום קודם כדי שהבצק יתייצב ויתקשה: https://www.youtube.com/watch?v=qW6nIhcNDbs
  2. מכינים את העוגה: בקערה גדולה מניחים ביצים, סוכר, שמן, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ומים או חלב. טורפים היטב. מוסיפים קמח וקקאו וטורפים עד שנוצרת בלילה אחידה.
  3. מעבירים את הבלילה ל-2 תבניות משומנות היטב. 3/4 מהבלילה לתבנית הגדולה (22 ס”מ) ו-1/3 מהבלילה לתבנית הקטנה (10 ס”מ).
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לתוך העוגה יוצא עם פירורים לחים. מומלץ לבדוק כבר אחרי 30 שעה אם העוגה הקטנה כבר מוכנה ולהוציא אותה ברגע שהיא מוכנה. מצננים היטב בטמפרטורת החדר או במקרר.
  5. מכינים קרם חמאה-שוקולד: בקערת מיקסר שמים את החמאה, אבקת הסוכר והקקאו ומקציפים על מהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את החלב וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד שהקרם נעשה תפוח ואוורירי. אם הקרם נדבק לדפנות עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת לקקן מורידים את הקרם לתחתית הקערה.
  6. חותכים את החלק העליון של 2 העוגות כדי ליצור משטח ישר לגמרי. את השאריות של העוגה שומרים בשקית (איתם מכינים את כדורי השוקולד).
  7. בעזרת סכין/שפכטל קטן מדורג מורחים את הקרם על 2 העוגות (הקטנה והגדולה). מעבירים למקרר להתייצבות – כל אחת בנפרד, הן עדיין לא אחת על השנייה. בערך שעה ואפשר כמובן גם יותר. בבקשה לא לדלג על השלב הזה כי חשוב לזלף את הגאנש על העוגה כשהיא קרה. את שארית הקרם שומרים בצד.
  8. מכינים גנאש: בקערה קטנה מניחים שוקולד ושמנת מתוקה. ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים מייפל/סירופ תירס/דבש ומערבבים היטב.
  9. מצפים את העוגה הגדולה, קודם את החלק העליון ואז בעזרת כפית מתחילים להוריד שבילי/טפטופי שוקולד לצדדים.
  10. מניחים על העוגה הגדולה את העוגה הקטנה, באמצע, ומצפים את העוגה הקטנה למעלה בגאנש שנותר. חוזרים שוב על פעולת טפטופי השוקולד לצדדים עם כפית. מעבירים למקרר לכמה דקות רק עד שהגאנש יצטנן מעט ועוברים לשלב הקישוט. את שארית הגאנש שומרים בצד.
  11. מפזרים המון ממתקים וקישוטים שאוהבים, עדיף בצורת מפל מהצד, ומניחים באמצע את הקרן ואת האוזניים בצדדים. אל תפחדו להגזים עם הקישוטים, העוגה הזאת נועדה לזה.
עוגת חד קרן עם קרם שוקולד | צילום: נטע ליבנה | הכנה: דניאל אלון
עוגת חד קרן עם קרם שוקולד | צילום: נטע ליבנה
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

עוגת הגבינה המושלמת של אלון שבו לכבוד יום עוגת הגבינה הבינלאומי

רותם ליברזון מבשלת לייב - עוף בלימון ואורז אחד אחד

רותם ליברזון מבשלת לייב – עוף בלימון ואורז אחד אחד

עוגת שוקולד חמה לאנשים שאוהבים - מתכון מתוק לכבוד טו באב

עוגת שוקולד חמה לאנשים שאוהבים – מתכון מתוק לט”ו באב

צ'יפס עם שום ורוזמרין

3 מתכוני צ’יפס מושלמים לכבוד יום הצ’יפס הבינלאומי

1 thought on “עוגת חד קרן עם קרם שוקולד ומפל ממתקים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *