האדר דסקטופ
האדר מובייל

עוגת קוף קייק – עוגת שכבות שוקולד, גנאש ומרנג

עוגת קוף קייק משוגעת – עוגת שכבות שוקולד במילוי גנאש שוקולד לבן מוקצף בצבע ורוד, טפטופי קרם שוקולד מריר ומקלות מרנג ורודים לקישוט. עוגה חגיגית, מרשימה ומושחתת במיוחד לאירועים וימי הולדת.

תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס”מ.

לעוגה:
5 ביצים L
קורט מלח
200 גרם סוכר
30 מ”ל חלב
1/2 כפית תמצית וניל
175 גרם קמח
55 גרם אבקת קקאו
10 גרם אבקת אפייה

לסירופ:
240 מ”ל מים
200 גרם סוכר
2 כפות ליקר שוקולד או ברנדי

לגנאש שוקולד לבן מוקצף בצבע ורוד:
4 גרם ג’לטין
20 מ”ל מים
150 מ”ל שמנת מתוקה
1 כפית מחית וניל או גרגרים מ-1 מקל וניל
קורט מלח
150 גרם שוקולד לבן
300 מ”ל שמנת מתוקה
צבע מאכל ורוד/אדום

לגנאש שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ”ל שמנת להקצפה

למקלות מרנג ורודים:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
100 גרם סוכר
80 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל ורוד

אופן ההכנה:

עוגה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. מפרידים את הביצים.
  3. מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  4. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבלת קציפה יציבה ואוורירית.
  5. במקביל, טורפים חלמונים, חלב ווניל לתערובת אחידה.
  6. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה בזרם דק את תערובת החלמונים תוך ערבול אטי עד שמתקבלת קציפה אחידה.
  7. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה וכל החומרים היבשים נטמעו בתערובת.
  8. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון.
  9. אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, יציבה לחלוטין ושיפוד הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  10. מצננים לחלוטין.
  11. פורסים את העוגה לרוחבה ל-3 שכבות שוות.

סירופ:

  1. בסיר שמים מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים במשך 2-3 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש. מצננים.

גנאש שוקולד לבן מוקצף בצבע ורוד:

  1. בקערית מערבבים יחד ג’לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג’לטין סופח את כל הנוזלים.
  2. בסיר שמים 150 מ”ל שמנת מתוקה, וניל ומלח ומחממים עד לסף רתיחה.
  3. מוסיפים את הג’לטין לתוך השמנת החמה, מערבבים היטב עד שהג’לטין נמס לחלוטין.
  4. יוצקים את תערובת השמנת על גבי השוקולד הקצוץ וממתינים כדקה.
  5. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התערובת עד שהכל נמס ומתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את יתרת 300 מ”ל השמנת וממשיכים לטחון יחד לאחידות.
  6. מצננים את התערובת במשך 3-4 שעות במקרר עד שהקרם קר לחלוטין.
  7. מעבירים את הקרם לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל מוס אחיד ויציב מאוד.
  8. מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס”מ.

גנאש שוקולד מריר:

  1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  2. מחממים שמנת לסף רתיחה.
  3. יוצקים על גבי השוקולד, מערבבים היטב עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  4. משהים את הגנאש במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהוא מעט מתייצב אך עדיין נוזלי יחסית.

מקלות מרנג ורודים:

  1. בקערת מיקסר יבשה עם וו הקצפה מניחים יחד חלבונים ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה מאוד 10 דקות, עד שמתקבל מרנג מבריק ויציב מאוד.
  3. מנפים פנימה את אבקת הסוכר, מוסיפים מעט צבע מאכל (בעזרת קיסם), ומקפלים יחד בעזרת מרית, עד שהתערובת הומוגנית ובעלת צבע ורוד אחיד.
  4. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים מקלות על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה.
  5. אופים את המרנג במשך 2-3 שעות, עד שהוא יבש לחלוטין ומוסר בקלות מנייר האפייה.

הרכבת העוגה:

  1. מניחים שכבת עוגה על גבי צלחת הגשה. מברישים בנדיבות בכ-1/3 מכמות הסירופ.
  2. מזלפים כ-1/3 מכמות הקרם וסוגרים עם שכבה שנייה. חוזרים על הפעולה (הברשה בסירופ, זילוף קרם והנחת שכבה נוספת) עד שנגמרות שכבות העוגה והקרם.
  3. יוצקים את הגנאש על גבי החלק העליון של העוגה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
עוגת קוף קייק משוגעת – עוגת שכבות שוקולד, גנאש שוקולד לבן ומרנג ורוד | צילום: נטע ליבנה | הכנה : דניאל אלון
עוגת קוף קייק משוגעת – עוגת שכבות שוקולד, גנאש שוקולד לבן ומרנג ורוד | צילום: נטע ליבנה
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

עוגת הגבינה המושלמת של אלון שבו לכבוד יום עוגת הגבינה הבינלאומי

רותם ליברזון מבשלת לייב - עוף בלימון ואורז אחד אחד

רותם ליברזון מבשלת לייב – עוף בלימון ואורז אחד אחד

עוגת שוקולד חמה לאנשים שאוהבים - מתכון מתוק לכבוד טו באב

עוגת שוקולד חמה לאנשים שאוהבים – מתכון מתוק לט”ו באב

צ'יפס עם שום ורוזמרין

3 מתכוני צ’יפס מושלמים לכבוד יום הצ’יפס הבינלאומי

4 thoughts on “עוגת קוף קייק – עוגת שכבות שוקולד, גנאש ומרנג”

    1. תודה רבה! כיף שאהבת <3
      על 80 מעלות. חשוב טמפרטורה נמוכה כדי שלא יקבלו צבע צהבהב של אפייה.

  1. הי,
    אם אני אופה את העוגה בתבנית 24, היא תצא נמוכה יותר משמעותית? אוכל לפרוס אותה לשלוש שכבות?

    תודה 🙂

    1. היות שחיתוך העוגה ל-3 שכבות הוא קריטי במתכון הזה, רצוי לדבוק בגודל התבנית שהוצע במתכון. תבנית בקוטר 24 תניב עוגה נמוכה, מה שיקשה על החיתוך ל-3 שכבות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *