האדר דסקטופ
האדר מובייל
עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות של רחלי קרוט

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות של רחלי קרוט

איך מכינים קאפקייקס בלי תבנית ייעודית? פשוט מכינים עוגת שוקולד רכה וסופר טעימה ומחלקים אותה לריבועים – אפשר להיעזר בילדים ולקשט את הריבועים בסוכריות צבעוניות משגעות. כל אחד תופס חתיכה שוקולדית וכולם מרוצים.

מצרכים לעוגה בגודל 20X30:
1 קופסת שימורים (400 מ”ל) קרם קוקוס
1/2 כוס שמן קוקוס
1 כף חומץ 5%
2/3 כוס (140 גרם) סוכר לבן
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס (70 גרם) קקאו איכותי
תרסיס שמן קנולה

מצרכים לרוטב שוקולד ולעיטור:
150 גרם שוקולד מריר
150 מ”ל קרם קוקוס
3 כפות מייפל
סוכריות צבעוניות שאוהבים

אופן הכנה:
1. בקערה גדולה שמים קרם קוקוס, שמן קוקוס, חומץ, וסוכר וטורפים היטב.
2. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים עד שהקמח נטמע היטב בבלילה.
3. מעבירים לתבנית בגודל 20X30, משומנת היטב, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
4. מצננים היטב את העוגה בטמפרטורת החדר (ואפשר גם במקרר) לפני הציפוי.
5. ממיסים שוקולד מריר עם קרם קוקוס ומייפל במיקרוגל עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק ומצפים את העוגה.
6. חותכים לקוביות  ומפזרים מעל כל קובייה סוכריות שאוהבים או קישוטי שוקולד.

אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות וכל אחד מקבל חתיכה. עוגת שוקולד קוביות | צילום: נמרוד סונדרס
אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות וכל אחד מקבל חתיכה. עוגת שוקולד קוביות | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: רחלי קרוט
צילום: נמרוד סונדרס

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

שניצל תירס אפוי של רחלי קרוט

שניצלוני תירס ביתיים (אפויים בתנור) של רחלי קרוט

מגש בורקס גבינות של אימא של רחלי קרוט | צילום: נמרוד סונדרס

מגש בורקס גבינות של אמא של רחלי קרוט

בצקניות ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

בצקניות (נוקדלי) ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *