האדר דסקטופ
האדר מובייל

פבלובה – עוגת מרנג עם קציפת וניל ופירות

הקינוח המפורסם פבלובה, מורכב מארבעה מרקמים שונים: מרנג, קציפה, פירות וסירופ פירות יער. מקור השם שלו הוא על השם רקדנית הבלט מאוסטרליה אנה פבלובה.

מצרכים למרנג:
4 חלבונים
150 גרם (3/4) סוכר
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
15 גרם (כף) אבקת סוכר לפיזור לפני אפייה

לקצפת:
500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
40 גרם (2 כפות גדושות) סוכר
20 גרם (1 כף) אינסטנט פודינג וניל

לפירות:
400 גרם פירות יער טריים או קפואים

לרוטב:
500 גרם פירות יער קפואים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
10 גרם (1 כף) סוכר

אופן הכנה:

  1. מכינים את המרנג: מחממים תנור לחום 100 מעלות.
  2. מקציפים חלבונים בקערת המיקסר במהירות בינונית לקצף רך, מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב, מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים את האבקת סוכר לתוך התערובת.
  3. מזלפים את המרנג לקוטר 60-70 ס”מ ובוזקים מעל את האבקת סוכר.
  4. אופים למשך שעתיים וחצי ומצננים היטב.
  5. מכינים את הקציפה: מקציפים את כל המרכיבים יחד עד שמתקבל קרם יציב.
  6. מכינים את הרוטב: טוחנים את הפירות יער סוכר ומיץ לימון ומסננים היטב.
  7. מרכיבים את המנה: מניחים את הפבלובה האפויה על גבי הכלי הגשה, מפזרים חצי מהכמות של פירות יער ומזלפים מעל את הקציפה, מפזרים שוב פירות יער ומקשטים ברוטב. או: מניחים רוטב על צלחת ההגשה, מניחים במרכזה את הפבלובה, מזלפים מהקציפה בצורת ספירלה ומניחים במרכזה מהפירות יער.
פבלובה - מרנג, קציפת וניל ופירות | צילום: נטע ליבנה | הכנה : דניאל אמון
פבלובה – מרנג, קציפת וניל ופירות | צילום: נטע ליבנה
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

עוגת הגבינה המושלמת של אלון שבו לכבוד יום עוגת הגבינה הבינלאומי

רותם ליברזון מבשלת לייב - עוף בלימון ואורז אחד אחד

רותם ליברזון מבשלת לייב – עוף בלימון ואורז אחד אחד

עוגת שוקולד חמה לאנשים שאוהבים - מתכון מתוק לכבוד טו באב

עוגת שוקולד חמה לאנשים שאוהבים – מתכון מתוק לט”ו באב

צ'יפס עם שום ורוזמרין

3 מתכוני צ’יפס מושלמים לכבוד יום הצ’יפס הבינלאומי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *