פסטה בסיר אחד עם ירקות ירוקים ולימון של עז תלם

פסטה בסיר אחד עם ירקות ירוקים ולימון של עז תלם

אחד הטרנדים הכי חזקים שרצים עכשיו באוכל זה פסטה בסיר אחד, ששמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים יחד. בדקתי כמה מתכונים כאלו ו… לא הכי התלהבתי, אבל את הקונספט אני בהחלט אוהב, והפעם נכין פסטה בסיר אחד, אבל בדרך שלי.

המנה הזו נהדרת עם כל מיני סוגים של ירקות ירוקים, מאספרגוס וברוקולי ועד קישואים ושעועית ירוקה, אבל הפעם אני מכין אותה עם אפונה. אני מוסיף למנה גם אפונת אפונה סינית, אבל אם לא מצאתם אותה בסופר ממש אין בעיה להכין את המנה בלעדיה.

מצרכים:
1/2 חבילת ספגטי מחיטה מלאה
1 חבילה אספרגוס
1 חבילה אפונת שלג/אפונה סינית
1 צרור בזיליקום
200 גרם אפונה ירוקה עדינה קפואה
40 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
40 גרם גבינת פרמז’ן, מגוררת
גרידת לימון ומיץ מ-1 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  1. שמים את הפסטה בסיר רחב ושטוח, יוצקים מים קרים עד כיסוי, מתבלים בנדיבות במלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  2. מסירים את הגבעול והסיב העבה מאפונה השלג וקוצצים לרצועות.
  3. קוצצים את האספרגוס למקטעים קצרים.
  4. מפרידים בין העלים לגבעולי הבזיליקום, את העלים קוצצים לרצועות ואת הגבעולים קוצצים דק.
  5. אחרי שהפסטה הגיעה לרתיחה, מוסיפים את גבעולי הבזיליקום והאספרגוס, מבשלים יחד 2 דקות.
  6. מוסיפים את האפונה הסינית הקצוצה ואת האפונה הירוקה העדינה ומבשלים דקה.
  7. כשהפסטה אל דנטה, מוסיפים גרידת לימון, עלי בזיליקום, מיץ לימון לפי הטעם, את החמאה ומלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה. מוציאים לצלחות הגשה ואוכלים מיד.
ארוחה שלמה בלי ללכלך כלים מיותרים. פסטה בסיר אחד | צילום: נמרוד סונדרס
ארוחה שלמה בלי ללכלך כלים מיותרים. פסטה בסיר אחד | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: עז תלם
צילום: נמרוד סונדרס

 

אולי יעניין אתכם גם

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג'לי תות של רות אופק

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג’לי תות של רות אופק

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

בלינצ’ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *