האדר דסקטופ
האדר מובייל

צנצנת החלומות – קרם וניל עם קראמבל, רוטב פירות יער ונשיקות

חלומות מתוקים בצנצנות שקופות – קרם קצפת וניל עם קראמבל חמאה פריך, רוטב פירות יער ונשיקות מרנג קטנטנות. רוצים עוד יותר להרשים? הוסיפו מעל פירות יער טריים ומקרונים קטנטנים.

לרוטב פירות יער:
150 גרם (3/4) סוכר
400 גרם מיקס פירות יער

לקרם פטיסייר:
250 מ”ל (כוס) חלב
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
25 גרם (1 ו-1/2 כפות) קורנפלור
250 מ”ל שמנת מתוקה 38%

לקראמבל:
100 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
100 גרם קמח

לנשיקות מיני:
250 גרם חלבונים
250 גרם סוכר

אופן הכנה:

רוטב פירות יער:

  1. בסיר שמים סוכר ומיקס פירות יער ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה עד שהפירות מגירים נוזלים.
  2. טוחנים ומסננים.

קרם פטיסייר:

  1. מביאים לרתיחה בסיר חלב ומחית וניל.
  2. בקערה נפרדת מערבבים יחד חלמונים , סוכר וקורנפלור למסה אחידה.
  3. ברגע שיש רתיחה קלה מתחילים השוואת טמפרטורות – שופכים מעט מהחלב הרותח על החלמונים ומיד מערבבים היטב. ממשיכים להוסיף את החלב תוך ערבוב של הבלילה כל הזמן. מחזירים לסיר ומעלים שוב על אש בינונית.
  4. מערבבים כל הזמן את הקרם עד שהוא הופך להיות סמיך ויש בעבוע. מסירים מהאש.
  5. מוסיפים את החמאה כל פעם 10 גרם ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת.
  6. שופכים את הקרם לקערה נקייה ומעל שמים ניילון נצמד שייגע בקרם ויכסה אותו לחלוטין. מקררים כ-6 שעות.
  7. לאחר הקירור, בכדי להשתמש, מערבבים היטב עד שהקרם ניתן לזילוף.
  8. בכדי להקליל את הקרם ניתן לקפל אותו ביחד עם 250 מ”ל שמנת מתוקה מוקצפת (לא חובה).

קראמבל:

  1. מערבבים יחד את כל החומרים עד למרקם חולי.
  2. אופים עד להשחמה בתנור על 180 מעלות.
  3. לאחר קירור טוחנים לסבלה.

נשיקות:

  1. בקערת המיקסר שמים חלבונים וסוכר לבן.
  2. מניחים מעל סיר עם מעט מים רותחים ומתחילים לערבב .
  3. חשוב שהמים לא ייגעו בתחתית הקערה של המיקסר ולשים לב שמערבבים כל הזמן.
  4. בודקים שהסוכר נמס לחלוטין ומעבירים את הקערה למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים על מהירות גבוהה עד שנוצר קצף אחיד, חזק ומבריק.
  5. מזלפים ואופים על 100 מעלות כ-4 שעות.
חלומות מתוקים. צילום: נועה ליבנה | מתכון: שפית דניאל אמון
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

עוגת הגבינה המושלמת של אלון שבו לכבוד יום עוגת הגבינה הבינלאומי

רותם ליברזון מבשלת לייב - עוף בלימון ואורז אחד אחד

רותם ליברזון מבשלת לייב – עוף בלימון ואורז אחד אחד

עוגת שוקולד חמה לאנשים שאוהבים - מתכון מתוק לכבוד טו באב

עוגת שוקולד חמה לאנשים שאוהבים – מתכון מתוק לט”ו באב

צ'יפס עם שום ורוזמרין

3 מתכוני צ’יפס מושלמים לכבוד יום הצ’יפס הבינלאומי

2 thoughts on “צנצנת החלומות – קרם וניל עם קראמבל, רוטב פירות יער ונשיקות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *