קיפודי אורז ובשר בסגנון פרסי של רותם ליברזון

קיפודי אורז ובשר היא מנה פרסית קלאסית. פה הכנתי פרשנות משלי, עם לפתות וירקות ורוטב חמצמץ שמשתלב נהדר עם כופתאות האורז העצומות. משתמשים באורז בסמטי ולא כמו הפרסים באורז הפרסי הקלאסי, ואז האורז מתאדה ונוצרת לו צורה מקופדת ויפהפייה. אין מי שלא ישתגע כשיראה סיר של כדורי אורז צהבהבים ונימוחים.

https://youtu.be/nvv09Kk0m00

מצרכים:
לרוטב:
1 בצל, קלוף
1 שן שום, קלופה
1 פלפל ירוק חריף
4 לפתות או תפוחי אדמה, קלופים חצויים לרבעים לאורכם
3 כפות שמן
1 ו-1/2 ליטר מרק עוף או מים
1/2 כוס מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
1 כף כורכום

לכדורים:
2 בצלים, קלופים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור נענע
2 שיני שום
500 גרם בשר טחון
3 כוסות אורז בסמטי
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטב:
    – קוצצים דק את הבצל, השום והפלפל החריף הירוק. חוצים את הלפתות או תפוחי האדמה לרבעים לאורכם.
    – בסיר נמוך ורחב מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הפלפל החריף הירוק והשום, את פלחי הלפת או תפוחי האדמה, ציר העוף או המים, מיץ הלימון, מלח, פלפל שחור וכורכום ומבשלים כרבע שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.
  2. מכינים את הכדורים:
    – מגררים את הבצלים על פומפייה, קוצצים דק את כל עשבי התיבול וכותשים את שיני השום.
    – מערבבים היטב את כל המרכיבים של הכדורים ולשים כעשר דקות עד שהתערובת מתמצקת.
    – מחלקים את התערבות ל-12 כדורים בגודל כדורי טניס ומניחים את הכדורים מעל התפוחי האדמה בסיר הרוטב. הרוטב צריך להגיע עד למחצית הגובה של הכדורים, אם חסר מוסיפים נוזל.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה עם מכסה סגור. חשוב לא לערבב אותם או לפתוח את הסיר כדי ליצור כדורים קיפודיים.
אף אחד לא יכול לעמוד בפניהם. קיפודי אורז ובשר | צילום: נמרוד סונדרס
אף אחד לא יכול לעמוד בפניהם. קיפודי אורז ובשר | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: רותם ליברזון
צילום: נמרוד סונדרס

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *