קיפודי אורז ובשר בסגנון פרסי של רותם ליברזון

קיפודי אורז ובשר היא מנה פרסית קלאסית. פה הכנתי פרשנות משלי, עם לפתות וירקות ורוטב חמצמץ שמשתלב נהדר עם כופתאות האורז העצומות. משתמשים באורז בסמטי ולא כמו הפרסים באורז הפרסי הקלאסי, ואז האורז מתאדה ונוצרת לו צורה מקופדת ויפהפייה. אין מי שלא ישתגע כשיראה סיר של כדורי אורז צהבהבים ונימוחים.

https://youtu.be/nvv09Kk0m00

מצרכים:
לרוטב:
1 בצל, קלוף
1 שן שום, קלופה
1 פלפל ירוק חריף
4 לפתות או תפוחי אדמה, קלופים חצויים לרבעים לאורכם
3 כפות שמן
1 ו-1/2 ליטר מרק עוף או מים
1/2 כוס מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
1 כף כורכום

לכדורים:
2 בצלים, קלופים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור נענע
2 שיני שום
500 גרם בשר טחון
3 כוסות אורז בסמטי
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטב:
    – קוצצים דק את הבצל, השום והפלפל החריף הירוק. חוצים את הלפתות או תפוחי האדמה לרבעים לאורכם.
    – בסיר נמוך ורחב מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הפלפל החריף הירוק והשום, את פלחי הלפת או תפוחי האדמה, ציר העוף או המים, מיץ הלימון, מלח, פלפל שחור וכורכום ומבשלים כרבע שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.
  2. מכינים את הכדורים:
    – מגררים את הבצלים על פומפייה, קוצצים דק את כל עשבי התיבול וכותשים את שיני השום.
    – מערבבים היטב את כל המרכיבים של הכדורים ולשים כעשר דקות עד שהתערובת מתמצקת.
    – מחלקים את התערבות ל-12 כדורים בגודל כדורי טניס ומניחים את הכדורים מעל התפוחי האדמה בסיר הרוטב. הרוטב צריך להגיע עד למחצית הגובה של הכדורים, אם חסר מוסיפים נוזל.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה עם מכסה סגור. חשוב לא לערבב אותם או לפתוח את הסיר כדי ליצור כדורים קיפודיים.
אף אחד לא יכול לעמוד בפניהם. קיפודי אורז ובשר | צילום: נמרוד סונדרס
אף אחד לא יכול לעמוד בפניהם. קיפודי אורז ובשר | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: רותם ליברזון
צילום: נמרוד סונדרס

 

אולי יעניין אתכם גם

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג'לי תות של רות אופק

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג’לי תות של רות אופק

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

בלינצ’ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *