קציצות עוף עם אפונה וירקות של יונית צוקרמן

קציצות עוף עם אפונה וירקות של יונית צוקרמן

אחד המתכונים שאני מבשלת הכי הרבה בבית שלי הוא קציצות עוף עם אפונה וירקות. הקציצות הרכות מתבשלות ברוטב מדהים עם המון ירקות וסופגות מלא טעמים. אין ספק שזו אחת המנות האהובות על המשפחה שלי.

מצרכים:
לקציצות:
1 גזר, קלוף
1 בצל, קלוף
1 תפוח אדמה, קלוף
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
500 גרם עוף טחון
1 כף אבקת מרק
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1 כף ראס אל חנות
1/2 כפית כורכום
1 כף שמן קנולה
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה

לאפונה:
2 כפות שמן קנולה
1 שקית (400 גרם) אפונה
1 סלסילה פטריות שמפיניון
1 בצל, קלוף
2 גזרים, קלופים
1 תפוח אדמה קטן, קלוף
1 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 ו-1/2 כוסות מים
1 כף סוכר

 

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון שמים את הגזר, הבצל, תפוח האדמה והירק ומעבדים למשחה פירורית. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את העוף הטחון, התבלינים והשמן ולשים היטב לפיזור אחיד של המרכיבים בתערובת.
  3. מוסיפים פירורי לחם וביצה ולשים היטב.
  4. עוטפים את הקערה במיילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
  5. מחממים מחבת רחבה או סיר על אש בינונית. מוסיפים שמן ואפונה ומטגנים כדקה.
  6. בינתיים, פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, מגררים את הבצל על פומפייה ומוסיפים לסיר.
  7. חותכים את הגזר ואת תפוח האדמה לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר.
  8. מוסיפים את התבלינים ואת המים ומערבבים היטב. מעלים את התבשיל לרתיחה.
  9. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  10. בידיים רטובות או משומנות, מכדררים את תערובת הקציצות לכדורים בגודל כדורי פינג פונג. מכניסים את הקציצות לתבשיל, מעלים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

 

מתכון: יונית צוקרמן
צילום: נמרוד סונדרס

אולי יעניין אתכם גם

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג'לי תות של רות אופק

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג’לי תות של רות אופק

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

בלינצ’ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *