קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

שר פיטנס מכינה קציצות בריאות מכל הכיוונים – יש בהן גם קינואה עשירה בחלבון והן גם אפויות בתנור עם מינימום שמן. מכינים בלילה, צרים קציצות, אופים ונהנים מארוחה בריאה.

 מצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת
1 כפית שמן זית
2 ביצים
1/2 בצל לבן, קלוף
1 בטטה קטנה
1 קישוא
1/2 צרור עירית
1/2 כוס גבינת פטה מפוררת או בולגרית
1/3 פירורי לחם
תרסיס שמן זית או קנולה

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה ואת הבטטה והקישוא על החלק הדק. מעבירים לקערה גדולה.
  3. קוצצים את העירית לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים קינואה, שמן, ביצים, גבינת פטה ופירורי לחם ומערבבים היטב.
  5. יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן בעזרת תרסיס שמן.
  6. אופים בתנור החם במשך 30 דקות או עד הזהבה קלה.
מגישים בליווי סלט ירקות ונהנים מארוחה בריאה. קציצות קינואה אפויות | צילום: נמרוד סונדרס
מגישים בליווי סלט ירקות ונהנים מארוחה בריאה. קציצות קינואה אפויות | צילום: נמרוד סונדרס

צילום: נמרוד סונדרס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

לביבות ירק ותפוחי אדמה. צילום: נועם פריסמן

לביבות ירק ותפו”א (ערוק) של ישראל אהרוני

סופגניות דבש יווניות

סופגניות דבש יווניות של איילת הירשמן

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

לביבות תירס וקשקבל של שי-לי ליפא

לביבות תירס וקשקבל קלות מאוד להכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *