קרפ תרד במילוי פלפלים, בצל וגבינה של אפרת ליכטנשטט

קרפ תרד במילוי פלפלים, בצל וגבינה של אפרת ליכטנשטט

תרד – מפוצץ בוויטמינים, ברזל, אבץ וחומצה פולית. הוא כבר קנה לו מקום של כבוד בסלטים אבל כדאי למצוא דרכים נוספות לשלב אותו בתפריט היומי ובמיוחד בתפריט של הילדים. הרבה ילדים נרתעים מ״אוכל ירוק״ ואני רואה בזה משימה להכיר לפיצים מאכלים ירוקים ולהתמוגג כשהם אוכלים אותם ו״פנקייק ירוק״ או קרפ תרד זה לגמרי מאכל אהוב ומבוקש בתפריט אצלנו.
הפיצים שלי לא מוותרים על מילוי של קוטג׳, ולקהל מבוגר יותר אני מכינה ירקות מוקפצים כמו אפונה ובצל. למעשה תוכלו למלא את הקרפ בכל מילוי מלוח או לאכול אותו סתם כך, מישהו אמר בעמידה ליד השיש?

מצרכים ל-8 יחידות בקוטר 20 ס״מ:
2 ביצים
1 ו-1/4 כוסות חלב
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כוס קמח כוסמין מלא
½ כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
150 גרם תרד טרי או 150 גרם מדליוני תרד קפוא, מופשר
3 כפות שמן זית
שמן חמניות לטיגון

למילוי:
2 בצלים, קלופים
1/2 פלפל אדום
1 כוס פטריות שיטאקי
¾ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
חופן עלי כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

להגשה:
100 גרם גבינה מלוחה
פיסטוקים קלויים, קצוצים

 

אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים הקשים. אם משתמשים בתרד קפוא, מדלגים על השלב הזה.
  2. מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומוסיפים את התרד. מקפיצים כשלוש דקות עד שהתרד הופך סמרטוטי ומעבירים לקרש חיתוך. בעזרת סכין גדולה קוצצים את התרד דק דק.
  3. שמים את כל חומרי הקרפ (כולל התרד המוקפץ/מופשר) בבלנדר וטוחנים למרקם אחיד. מעבירים לקערה.
  4. משמנים קלות מחבת קרפים גדולה בעזרת נייר סופג ומעט שמן. מכינים קרפ אחד קטן ומחליטים אם צריך להוסיף עוד כמה כפות חלב או עוד כמה כפות קמח. הבלילה צריכה להתפזר באופן דק ואחיד על המחבת.
  5. מטגנים כמה דקות מכל צד, ועורמים בערמה עד למילוי.
  6. מכינים את המילוי:
    – משרים את פטריות השיטאקי במים רותחים כ-15 דקות. מסננים וסוחטים מנוזלים, קוצצים גס.
    – פורסים את הבצל והפלפלים לפרוסות וקוצצים דק את הכוסברה או הפטרוזיליה.
    – במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים פלפלים, פטריות, מלח ופלפל ומטגנים כמה דקות יחד. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
    – ממלאים כל קרפ בתערובת המילוי, מוסיפים 1 כף גבינה מלוחה מפוררת ומקפלים.
    – מניחים על צלחת הגשה, מפוררים מעל גבינה מלוחה מפוררת ופיסטוקים קצוצים ומגישים.
דרך מגניבה להכניס קצת ירקות בריאים לאוכל של המשפחה | צילום: נמרוד סונדרס
דרך מגניבה להכניס קצת ירקות בריאים לאוכל של המשפחה | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: אפרת ליכטנשטט
צילום: נמרוד סונדרס

 

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות גבינה מתוקות של שר פיטנס

לביבות גבינה מתוקות (עם גבינה 9%) של שר פיטנס

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *