רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

מחפשים מנה קלילה וכיפית לערבי הקיץ האחרונים? תמרה אהרוני מגלגלת לכם רולים של דפי אורז ממולאים ברצועות שניצל בקר ובירקות. מכינים רוטב אסייתי זריז ומגישים.

מצרכים למשרה:
2 יחידות שניצל בקר
3 כפות סויה
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
2 שיני שום, קלופות
2 כפות דבש
3 כפות שמן קנולה, לטיגון

לרולים:
1 חבילת דפי אורז
2 מלפפונים
1 גזר, קלוף
1 סלק, קלוף
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום

לרוטב:
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1/2 פלפל אדום חריף, נקי מגרעינים
4 כפות מיץ ליים
6 כפות רוטב סויה
7 כפות רוטב דגים
2 כפות סוכר חום או סוכר דקלים

אופן הכנה:

  1. מכינים את המשרה: קוצצים דק את השום ואת הג’ינג’ר.
  2. בקערה רחבה מערבבים את כל חומרי המשרה.
  3. מוסיפים את השניצלים למשרה, מערבבים ומכסים בניילון נצמד. משרים כחצי שעה.
  4. מכינים את הירקות: חותכים לרצועות דקות את המלפפונים, הגזר והסלק.
  5. מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה. מוסיפים שמן, ומטגנים את הבשר כ-2 דקות משני הצדדים.
  6. מוסיפים את נוזלי המשרה למחבת ומזגגים את הבשר כ-2 דקות. מצננים ושומרים בצד. חותכים את השניצלים לרצועות דקות.
  7. שמים מים פושרים בקערה גדולה. טובלים דף אורז במים לדקה, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך או מגבת מטבח נקייה.
  8. עורמים תלולית של ירקות ועשבי תיבול ורצועות בקר צרובות. מקפלים את עלי האורז בדומה לקיפול של עלי גפן ומגלגלים. מניחים כל רול אורז בצלחת ומכסים במגבת לחה. חוזרים על הפעולה עם יתר דפי האורז.
  9. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג’ינג’ר, השום והפלפל החריף. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
  10. מגישים את הרולים עם הרוטב.

מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

 

אולי יעניין אתכם גם

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

דניש סלמון, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

טארט סלמון, תרד וקרם פרש של תמרה וישראל אהרוני

טארט סלמון, תרד וקרם פרש של תמרה וישראל אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *