שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

המתכון הזה הוא פלא אמיתי. לא תאמינו איך הבצק מצליח להימתח לעובי דק כל כך מבלי להיקרע ולעטוף את מלית התפוחים לאחד המאפים הטעימים ביותר.

מצרכים לבצק שטרודל:
1 ו-1/2 כוסות קמח
1/3 כוס מים
3 כפות שמן קנולה
1 ביצה M
קורט מלח
1 ביצה למריחה על הבצק

למלית תפוחים:
1 קילו תפוחים מסוג גרני סמית’
80 גרם סוכר לבן
60 גרם חמאה, מומסת
1/2 כפית קינמון
50 גר’ פירורים של בצק פריך או פירורי ביסקוויטים

לקצפת וניל:
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
25 גרם אבקת סוכר
1/4 כפית מחית וניל

אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק:
– מעבדים את החומרים במיקסר עם וו לישה במשך 10-7 דקות במהירות בינונית ועד שנוצר בצק אחיד וחלק.
– משמנים קלות את הבצק, מניילנים אותו ומעבירים לקירור במקרר למשך 2-3 שעות
2. מכינים את המלית:
– קולפים תפוחים וחותכים אותם לקוביות בגודל 2X2 ס”מ.
– מערבבים את קוביות התפוחים יחד עם הסוכר, החמאה המומסת, הקינמון ופירורי הבצק פריך או הביסקוויטים.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
4. מותחים בזהירות את בצק השטרודל שהתקרר על גבי מגבת רחבה או סדין, לצורת מלבן. בסיום המתיחה הבצק צריך להיות דקיק – כמעט שקוף.
5. חותכים את הבצק לגודל 30X40 ס”מ.
6. מציבים את מלית התפוחים בשורה גבוהה על החלק התחתון והרחב של הבצק הדקיק. חשוב להשאיר את הצדדים ללא מלית תפוחים (במטרה להצליח לסגור את הבצק על עצמו בצדדים)
7. נעזרים במגבת עליה יושב הבצק ומגלגלים את הבצק על גבי מלית התפוחים, לבסוף סוגרים את שולי הבצק החופשי ומצמידים אותם לחלק התחתון של המאפה.
8. מעבירים את השטרודל לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפידים שקו התפר של הבצק יהיה כלפי מטה.
9. טורפים היטב ביצה ומורחים שכבה נדיבה ממנה על החלק העליון של השטרודל.
10. אופים במשך 35-45 דקות ועד שהשטרודל הופך שחום.
11. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את כל המרכיבים יחד על לקבלת קציפה רכה.
12. פורסים חתיכות שטרודל, מפזרים שכבה נדיבה של אבקת סוכר ומוסיפים כמות נדיבה של קצפת וניל.

מתכון: אלון שבו
צילום: נמרוד סונדרס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות גבינה מתוקות של שר פיטנס

לביבות גבינה מתוקות (עם גבינה 9%) של שר פיטנס

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *