תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה של אפרת ליכטנשטט

תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה של אפרת ליכטנשטט

תבשיל מאש בריא, משביע ומאוד טעים שמכינים ממאש, קטנית שעוד לא מספיק מכירים במטבח הישראלי. המאש היא קטנית הנפוצה בעיקר במזרח הרחוק. טעמה עדין ונפלא ואם מנביטים אותה אפשר גם לאכול אותה ללא בישול. יש לה ערכים תזונתיים מדהימים, והיא קלה לעיכול. ועוד טיפ קטן – המאש הולכת מצוין בכל סלט ירקות שתכינו והיא מאד אוהבת טחינה.

מצרכים:
1 כוס מאש
2 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף
2 עגבניות
2 שיני שום, קלופות
50 גרם עלי תרד
3 כפות מיץ לימון
טחינה גולמית  – לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מבשלים בסיר את המאש במים 30-45 דקות, עד שהיא רכה אבל נגיסה.
  2. חותכים את הבצל לפרוסות דקות, חותכים את העגבניות לקוביות ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
  3. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את המאש המבושלת, עגבניות ושום, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים תרד ולימון, מערבבים ומכבים את האש.
  4. מגישים עם שפע טחינה גולמית.

 

מתכון: אפרת ליכטנשטט
צילום: נמרוד סונדרס

 

 

אולי יעניין אתכם גם

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג'לי תות של רות אופק

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג’לי תות של רות אופק

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

בלינצ’ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *