תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה של אפרת ליכטנשטט

תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה של אפרת ליכטנשטט

תבשיל מאש בריא, משביע ומאוד טעים שמכינים ממאש, קטנית שעוד לא מספיק מכירים במטבח הישראלי. המאש היא קטנית הנפוצה בעיקר במזרח הרחוק. טעמה עדין ונפלא ואם מנביטים אותה אפשר גם לאכול אותה ללא בישול. יש לה ערכים תזונתיים מדהימים, והיא קלה לעיכול. ועוד טיפ קטן – המאש הולכת מצוין בכל סלט ירקות שתכינו והיא מאד אוהבת טחינה.

מצרכים:
1 כוס מאש
2 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף
2 עגבניות
2 שיני שום, קלופות
50 גרם עלי תרד
3 כפות מיץ לימון
טחינה גולמית  – לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מבשלים בסיר את המאש במים 30-45 דקות, עד שהיא רכה אבל נגיסה.
  2. חותכים את הבצל לפרוסות דקות, חותכים את העגבניות לקוביות ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
  3. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את המאש המבושלת, עגבניות ושום, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים תרד ולימון, מערבבים ומכבים את האש.
  4. מגישים עם שפע טחינה גולמית.

 

מתכון: אפרת ליכטנשטט
צילום: נמרוד סונדרס

 

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *