תבשיל פרגיות ופתיתים בסיר אחד של אושר אידלמן

תבשיל פרגיות ופתיתים בסיר אחד של אושר אידלמן

תבשיל פרגיות ופתיתים הוא מנה מאוזנת ובריאה שאני נוהג להכין בבית למשפחה, סיר שהוא ארוחה מלאה בלי התעסקויות מיותרות ועם טעמים שילדים אוהבים. ההשראה מגיעה מהפאייה הספרדית שהותאמה לחך המשפחתי הישראלי.

מצרכים:
לפרגיות:
6 יחידות חצויות סטייק פרגית
ספריי שמן קנולה
1 בצל גדול, קלוף
2 ו-1/2 כוסות פתיתים מקמח מלא
3 גזרים, קלופים
2 קישואים
½ כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית מלח
3 ו-1/2 כוסות מים

לסלט:
2 עגבניות גדולות
2-3 מלפפונים
3 כפות טחינה
2 כפות מים
מיץ מ-1 לימון

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים סיר סוטאז’, מתיזים שמן על הפרגיות וצורבים במחבת מ-2 הצדדים. מוציאים לצלחת.
  3. קוצצים דק את הבצל, חותכים לקוביות את הגזר ואת הקישואים.
  4. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כ-2 דקות (ניתן להוסיף עוד ספריי שמן), מוסיפים פתיתים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד המים ומטגנים דקה נוספת. יוצקים פנימה את המים ומסדרים את הפרגיות בתוך הפתיתים.
  6. מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
  7. בזמן הזה מכינים את הסלט: קוצצים עגבניות ומלפפונים דק דק, מערבבים טחינה עם מים ולימון ומגישים לצד הסיר שיצא מהתנור.
ארוחה שלמה ובריאה לכל המשפחה בסיר אחד. תבשיל פרגיות ופתיתים | צילום: דרור עינב
ארוחה שלמה ובריאה לכל המשפחה בסיר אחד. תבשיל פרגיות ופתיתים | צילום: דרור עינב

מתכון: אושר אידלמן
צילום: דרור עינב

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *