תבשיל פרגיות ופתיתים בסיר אחד של אושר אידלמן

תבשיל פרגיות ופתיתים בסיר אחד של אושר אידלמן

תבשיל פרגיות ופתיתים הוא מנה מאוזנת ובריאה שאני נוהג להכין בבית למשפחה, סיר שהוא ארוחה מלאה בלי התעסקויות מיותרות ועם טעמים שילדים אוהבים. ההשראה מגיעה מהפאייה הספרדית שהותאמה לחך המשפחתי הישראלי.

מצרכים:
לפרגיות:
6 יחידות חצויות סטייק פרגית
ספריי שמן קנולה
1 בצל גדול, קלוף
2 ו-1/2 כוסות פתיתים מקמח מלא
3 גזרים, קלופים
2 קישואים
½ כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית מלח
3 ו-1/2 כוסות מים

לסלט:
2 עגבניות גדולות
2-3 מלפפונים
3 כפות טחינה
2 כפות מים
מיץ מ-1 לימון

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים סיר סוטאז’, מתיזים שמן על הפרגיות וצורבים במחבת מ-2 הצדדים. מוציאים לצלחת.
  3. קוצצים דק את הבצל, חותכים לקוביות את הגזר ואת הקישואים.
  4. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כ-2 דקות (ניתן להוסיף עוד ספריי שמן), מוסיפים פתיתים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד המים ומטגנים דקה נוספת. יוצקים פנימה את המים ומסדרים את הפרגיות בתוך הפתיתים.
  6. מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
  7. בזמן הזה מכינים את הסלט: קוצצים עגבניות ומלפפונים דק דק, מערבבים טחינה עם מים ולימון ומגישים לצד הסיר שיצא מהתנור.
ארוחה שלמה ובריאה לכל המשפחה בסיר אחד. תבשיל פרגיות ופתיתים | צילום: דרור עינב
ארוחה שלמה ובריאה לכל המשפחה בסיר אחד. תבשיל פרגיות ופתיתים | צילום: דרור עינב

מתכון: אושר אידלמן
צילום: דרור עינב

אולי יעניין אתכם גם

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג'לי תות של רות אופק

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג’לי תות של רות אופק

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

בלינצ’ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *