תפוחים ממולאים בשר של תמרה וישראל אהרוני

תפוחים ממולאים בשר של תמרה וישראל אהרוני

יש הרבה מתכונים של ממולאים ברשת, אבל אחד המקוריים שבהם הוא ללא ספק מתכון של תפוחים ממולאים בשר של תמרה וישראל אהרוני. המתיקות של התפוחים משתלבת נהדר עם מילוי הבשר העסיסי.

מצרכים:
6 תפוחים ירוקים, חצויים

לבשר:
750 גרם בשר טחון
1 בצל, קלוף
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
1/2 פלפל ירוק חריף
1/2 כוס עלי כוסברה
3 שיני שום, קלופות
1/2 כף זרעי כמון
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית כוסברה טחונה
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס פירורי לחם 

לטיגון: שמן קנולה

לרוטב:
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
3 כוסות מים
4 כפות סילאן
4 כפות מיץ לימון
2 לימונים פרסיים
2 כפות שמן זית
2 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

  1. מכינים את התפוחים למילוי: בעזרת כף פריזאית, מרוקנים את התפוחים ומשאירים מעטפת דקה (אך לא דקה מדי).
  2. מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל הפלפל החריף, הג’ינג’ר, הכוסברה ושיני השום.
  3. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה גדולה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  4. ממלאים כל חצי תפוח בתערובת הבשר, כך שהבשר יבלוט מעט מעל התפוח. טובלים כל חצי תפוח בפירורי לחם (את הצד של תערובת הבשר).
  5. מחממים שמן במחבת. מטגנים את צד הבשר של התפוחים כרבע שעה על להבה בינונית, וכרבע שעה על צד התפוחים.
  6. בינתיים, מכינים את הרוטב: מגררים את הג’ינג’ר ומערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. שמים את התפוחים המטוגנים בתבנית תנור עם צד הבשר כלפי מטה. יוצקים מעליהם רוטב, מכסים בנייר כסף ואופים 45 דקות. בתום 45 דקות, הופכים את התפוחים לצידם השני ואופים עוד חצי שעה.

מתכון: תמרה וישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

אורז פרסי

איך מכינים אורז פרסי קלאסי – מתכון של תמרה וישראל אהרוני

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *