איך מרככים חמאה במהירות?

התחלתם להכין עוגה ושוב נתקעתם בלי חמאה רכה? פודי מגלה לכם את כל הטיפים והטריקים - איך מרככים חמאה במהירות

רבים המתכונים שדורשים חמאה רכה - אז מה עושים כשהחמאה קרה וקשה? חימום במיקרו אינו מתאים לכל המתכונים, היות שהוא ממיס את החמאה ולא רק מרכך אותה. לא תמיד יש לנו זמן להתכונן מראש ולהוציא את החמאה מהמקרר כדי שתתרכך. הנה כמה טיפים לריכוך חמאה במהירות ובקלות.

טיפ #1: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומניחים במקום חם, רצוי ליד התנור המתחמם או ליד הכיריים (אם עובדות). החיתוך לקוביות מגדיל את שטח הפנים ולכן החמאה מתרככת במהירות

חיתוך של החמאה לקוביות מקצר את זמן הריכוך. צילום: שאטרסטוק
חיתוך של החמאה לקוביות מקצר את זמן הריכוך. צילום: שאטרסטוק

טיפ #2: חובטים בחמאה באמצעות מערוך - מניחים על החמאה נייר אפייה וחובטים בה באמצעות מערוך

מרככים את החמאה בקלות בעזרת מערוך. צילום: שאטרסטוק
מרככים את החמאה בקלות בעזרת מערוך. צילום: שאטרסטוק

טיפ #3: מוציאים את החמאה מעטיפת האלומיניום ומניחים על צלחת. ממלאים כוס זכוכית גבוהה במים רותחים, מרוקנים בזהירות ומניחים מעל החמאה למשך 3 דקות

טיפ #4: מגרדים את החמאה באמצעות פומפייה בכמות שצריכים למתכון

קטגוריות

תגובות (3)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה!!!