אם התבשיל חריף מדי או מלוח מדי, מוסיפים כמה קוביות של תפוח אדמה קלוף ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה. העמילן שבתפוחי האדמה יספוג את המליחות או החריפות, ואפילו תעשירו את התבשיל בתפוח אדמה (אפשר גם לזרוק אם לא רוצים).
אם התבשיל חריף מדי, מוסיפים יוגורט או שמנת מתוקה שיעדנו את החריפות. אם לא רוצים להוסיף מרכיב חלבי, אפשר להוסיף חלב או קרם קוקוס, אבל רק אם טעם הקוקוס מתאים לתבשיל.
אם התבשיל חריף מדי, מוסיפים 1-2 כפות של חמאת אגוזים כלשהי - חמאת בוטנים, חמאת שקדים, חמאת קשיו וכדומה. חמאת האגוזים עוזרת במיתון החריפות וכמעט אינה מורגשת בטעם הסופי של התבשיל.
אם מדובר בקציצות/עוף/בשר/דג ברוטב והרוטב חריף מדי, אפשר להוציא את הקציצות/עוף/בשר/דג מהרוטב, לזרוק את הרוטב החריף מדי ולבשל רוטב חדש.
אם התבשיל מתוק מדי, מוסיפים מרכיב חמוץ כגון מיץ לימון, חומץ או עגבניות.
אם התבשיל חמוץ מדי, מוסיפים 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה על כל כוס נוזל.
אם התבשיל לא מאוזן ויש בו טעם אחד מודגש מדי, מוסיפים נוזלים. הנוזלים ידללו את הטעמים, ואחר כך אפשר יהיה לתקן טעמים בעדינות. \
אם התבשיל לא מאוזן וטעמו חמצמץ, תמיד אפשר להוסיף קצת סוכר או דבש ליצירת איזון נכון יותר.
תגובות (16)
היי הכנתי מרק קישואים והוא מר יש מה לעשות עם זה?
היי מרים, הוסיפי ירקות מתוקים כמו דלעת, תפו”א או בטטה
היי