בינג – שבלול בצק במילוי תרד ובצל ירוק

עז תלם מכין מאפה שחום ופריך של שבלול בצק במילוי תרד ובצל ירוק עם המון שכבות. הפחמימה המושלמת מהמזרח הרחוק מגיעה עד למטבח שלכם
עז תלם מכין מאפה שחום ופריך של שבלול בצק במילוי תרד ובצל ירוק עם המון שכבות. הפחמימה המושלמת מהמזרח הרחוק מגיעה עד למטבח שלכם
  • עז תלם
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    748
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 748.4 קק״ל 3742.1 קק״ל
    פחמימות 79.5 גרם 397.5 גרם
    שומן 45.3 גרם 226.7 גרם
    נתרן 361.2 מ״ג 1806.1 מ״ג
    חלבון 13.0 גרם 65.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 14.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 94.5 מ״ג 472.6 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 407.4 מ״ג 2037.0 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    748
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 748.4 קק״ל 3742.1 קק״ל
    פחמימות 79.5 גרם 397.5 גרם
    שומן 45.3 גרם 226.7 גרם
    נתרן 361.2 מ״ג 1806.1 מ״ג
    חלבון 13.0 גרם 65.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 14.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 94.5 מ״ג 472.6 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 407.4 מ״ג 2037.0 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור

את הרעיון של שבלול בצק במילוי קיבלתי מאשתי: לפני שהכרנו היא טיילה חודשיים בסין (עם החברה שהכירה בינינו) ובדוכני אוכל רחוב שם מאוד אהבה לאכול פנקייק דקיק במילוי בצל ירוק.
זו מנה שמאוד מזכירה מלאווח בתוצאה הסופית, וזה ממש תרפיה ליצור אותה: הבצק דקיק ויצירת המאפה מאוד סלחנית.
אני לא מבשל את התרד, רק מועך אותו, כי אני רוצה שהוא ישמור על צבע ירוק ויפה אחרי ההכנה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

טיגון


אופן הכנה

  1. קוצצים דק את עלי התרד, ואת הבצל הירוק קוצצים לטבעות דקיקות. מניחים את עלי התרד בקערה ומקווצ’צ’ים עם הידיים עד שהם נראים מבושלים. סוחטים נוזלים עודפים.
  2. מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה ומעבדים 5-7 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק קפיצי, חלק ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 30 דקות.
  3. מחלקים לכדורים בגודל כדור גולף, מכסים שוב ונותנים לכדורים לנוח עוד 30 דקות.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים בקערה קטנה.
  5. על משטח עבודה משומן מרדדים את הכדורים לעלים דקיקים (עובי 1 מ”מ או פחות).
  6. מפזרים על כל עיגול בצק את התרד והבצל הירוק. מגלגלים לרולדה, את הרולדה מגלגלים לשבלול ואת השבלול מועכים או מרדדים לעובי 1/2 ס”מ (זה בסדר אם זה נקרע מעט!).
  7. מחממים מחבת או סיר רחב ושטוח עם השמן. מטגנים את השבלולים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מגישים מיד, ביחד עם הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בינג – שבלול בצק במילוי תרד ובצל ירוק

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    עדנה לנקרי שומיק

    הכנתי בינג, שבלול מתרד , קמח לבן ו40 אחוז מלא,והוספתי 3 סוגי גסינות: פטה כבשים, מוצרלה וגאודה מגוררת. יצא ממש טעים. כדאי לנסות את אותו מתכון עם קמח חחה, לפי הסרטון של עז תלם, מה שהוא ממליץ…

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    עדנה לנקרי שומיק

    האם אפשר לבץהמיר בקמח כוסמין? או שיפון?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן או להמיר 30-40 אחוז מהקמח הרגיל בשיפון. שימו לב, יכול להיות שיהיה צורך לשנות את כמות הנוזלים. יש ללוש ולהוסיף את הנוזלים לאט ובזהירות עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ונוח לעבודה. בהצלחה!

    Avatar
    עדנה לנקרי שומיק

    האם אפשר להחליף את הקמח בסוג אחר, כוסמין, קמח מלא, קמח שיפון? מה היחס בין מים לקמח אם מחליפים סוג קמח?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להמיר 30% מהקמח בקמח מלא או כוסמין מלא משום שאחרת הבצק יצא דחוס מדי. לכל קמח יש ספיגה שונה של נוזלים ולכן קשה לתת יחס מדויק. עליכם ללוש את הבצק, ולהוסיף את הנוזלים בזרם דק ובאיטיות תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק נוח ונעים לעבודה. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות