ברוקונודלס – ברוקולי מוקפץ עם אטריות ביצים

מחפשים מתכון לארוחת צהריים שהילדים לא יוכלו להפסיק לאכול? עז תלם עם מתכון של ברוקולי מוקפץ עם אטריות. 15 דקות הכנה ואפשר לערוך את השולחן
מחפשים מתכון לארוחת צהריים שהילדים לא יוכלו להפסיק לאכול? עז תלם עם מתכון של ברוקולי מוקפץ עם אטריות. 15 דקות הכנה ואפשר לערוך את השולחן
  • עז תלם
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    300
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 300.1 קק״ל 1200.3 קק״ל
    פחמימות 44.5 גרם 178.1 גרם
    שומן 11.8 גרם 47.1 גרם
    נתרן 707.7 מ״ג 2830.8 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 38.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 2.5 גרם
    כולסטרול 29.0 מ״ג 116.0 מ״ג
    סידן 46.6 מ״ג 186.2 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 245.5 מ״ג 981.9 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    300
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 300.1 קק״ל 1200.3 קק״ל
    פחמימות 44.5 גרם 178.1 גרם
    שומן 11.8 גרם 47.1 גרם
    נתרן 707.7 מ״ג 2830.8 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 38.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 2.5 גרם
    כולסטרול 29.0 מ״ג 116.0 מ״ג
    סידן 46.6 מ״ג 186.2 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 245.5 מ״ג 981.9 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור

מוקפץ עם ברוקולי ככוכב המנה – אני משתמש לא רק בתפרחות אלא גם בגזע הברוקולי, וכדי לחסוך זמן וסירים אני לא מבשל את התפרחות מראש אלא מאדה אותן באותו סיר שבו אני מכין את המוקפץ. כדי לשמור על הערך התזונתי הרב של הברוקולי (נחשב לסופר פוד, עם סיבים, ויטמינים ומינרלים חיוניים) חשוב לבשל את התפרחות זמן קצר.

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מוקפץ

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
  2. על קרש חיתוך קוצצים דק את השום והג’ינג’ר.
  3. חותכים את הברוקולי לתפרחות קטנות, את גזע הברוקולי קולפים וחותכים למקלונים.
  4. חותכים את החלק הלבן של הבצל הירוק לטבעות דקות, את החלק בו הגבעול מתפצל לעלים לחתיכות באורך 2 ס”מ ואת העלים הירוקים לחתיכות באורך 4 ס”מ.
  5. חותכים את הבצל האדום לקוביות ואת הצ’ילי לטבעות.
  6. מלהיטים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הגזע של הברוקולי, החלק הלבן של הבצל הירוק, הבצל, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. מקפיצים מעל להבה גבוהה כדקה.
  7. מוסיפים את תפרחות הברוקולי ו-1/4 כוס מים, סוגרים את המכסה ומאדים מעל להבה גבוהה 2 דקות, עד שהתפרחות מעט רכות אך עדיין פריכות וכמעט לא נותרו נוזלים בסיר.
  8. מוסיפים את החלק האמצעי של הבצל (חתיכות בגודל 2 ס”מ) ומקפיצים אותן 1/2 דקה נוספת.
  9. מזיזים את תכולת המחבת לצד אחד ואל הצד הריק יוצקים את כל רכיבי הרוטב. מערבבים עד שהסוכר נמס, ומערבבים את הרוטב עם כל מה שבמחבת.
  10. מוסיפים את הפסטה או הנודלס וכמעט את כל הבצל שנשאר. בוחשים שוב, טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה לפי הטעם אם צריך. האטריות צריכות להיות עטופות ברוטב ובכל שאר המצרכים.
  11. מחלקים לצלחות הגשה ומקשטים בשאר הבצל והשומשום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ברוקונודלס – ברוקולי מוקפץ עם אטריות ביצים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    שרה אנגל

    הי עז. תודה על הרעיון למוקפץ בלי הבשר. רציתי משהו עם כל מיני סוגי ירקות וקצת רוטב לא מתוק במיוחד… יש לי מספיק מתוק בגוף… אז מצאתי את המתכון הזה עם הברוקולי והחלטתי להכין אותו עם עוד ירקות כמו גזר ופלפלים אדומים – פשוט בגלל הצבעים (אני אוהבת ציבעוני. רק צבע אחד לר יפה לי…)אבל בלי בשר. שוב תודה על הרעיון. בברכה שרה אנגל. גרמניה.

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמע נהדר. כל הכבוד (:

    Avatar
    לי

    אני חולה על ברורולי וזה פשוט מושלם

      Avatar
      סוזאן סבית

      במתכון ישנו רכיב ברוטב רוטב דגים בסרטון לא צויין בכלל יש סיבה ?? או שזו טעות עזרה בבקשה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות