סלט מטבוחה בחצי שעה של יונית צוקרמן

מטבוחה מדהימה בחצי שעה? יש דבר כזה. יונית צוקרמן מוכיחה שאפשר להכין מטבוחה בזריזות בלי להתפשר על הטעם. בואו ללמוד את הטריק
מטבוחה מדהימה בחצי שעה? יש דבר כזה. יונית צוקרמן מוכיחה שאפשר להכין מטבוחה בזריזות בלי להתפשר על הטעם. בואו ללמוד את הטריק
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
40 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    274
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 274.1 קק״ל 2741.0 קק״ל
    פחמימות 25.3 גרם 253.2 גרם
    שומן 16.3 גרם 162.7 גרם
    נתרן 832.1 מ״ג 8320.9 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 62.2 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 68.8 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 22.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 51.7 מ״ג 516.9 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 1172.6 מ״ג 11725.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    274
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 274.1 קק״ל 2741.0 קק״ל
    פחמימות 25.3 גרם 253.2 גרם
    שומן 16.3 גרם 162.7 גרם
    נתרן 832.1 מ״ג 8320.9 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 62.2 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 68.8 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 22.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 51.7 מ״ג 516.9 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 1172.6 מ״ג 11725.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור

המלכה של השולחן בכל בית מרוקאי, אם כל הסלטים, היא כמובן המטבוחה. סלט העגבניות החריף והמדהים הזה הוא גאוות הבשלניות המרוקאיות, שמקפידות להכין אותו לפי כל כללי המסורת, במשך לא פחות מחמש שעות בישול. אבל אם אתם רוצים ליהנות מהטעם בלי להשתעבד למטבח, ומחפשים מתכון למטבוחה מהירה ופשוטה, מצאתי את הטריק המושלם להכנת מטבוחה זריזה ולא פחות ממעולה.

יש כל כך הרבה אנשים שאוהבים מטבוחה ורוצים ליהנות ממנה, אבל נרתעים מלהכין אותה בגלל זמן הבישול הארוך כל כך. מבחינתי, כשמדברים על סלט מטבוחה מתכון מנצח הוא קודם כל כזה שייתן את הטעם האהוב המזוהה כל כך עם הסלט הזה, ועל זמן ההכנה אני מוכנה להתפשר.

זה נכון שבדרך של סבתא, במתכון המסורתי להכנת מטבוחה מרוקאית, הבישול האיטי הוא מה שמאפשר לטעמים להיפתח ולהפוך לכל כך עשירים ועמוקים, והטעם שמתקבל בסוף הוא פשוט ממכר. אבל בתור מי שמייצגת בגאווה את המטבח המרוקאי, אני מבטיחה לכם שגם עם המתכון הזה תקבלו מטבוחה נפלאה, וזה יקרה תוך חצי שעה בלבד. בהצלחה!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
40 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מסמנים פסים על כל העגבניות השלמות וחולטים אותן במשך כמה דקות במים רותחים, עד שהקליפה מתרככת. מקלפים את העגבניות.
  2. קוצצים את העגבניות במעבד מזון לחתיכות גסות או חותכים לקוביות עם סכין חדה.
  3. קוצצים את הפלפלים החריפים עם סכין ומכניסים למעבד המזון.
  4. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות עם הפלפל החריף.
  5. מוסיפים את שיני השום הקצוצות, מערבבים ומבשלים במשך כ-20 דקות (בלי מכסה), עד שהנוזלים מצטמצמים.
  6. אחרי שהנוזלים הצטמצמו, מוסיפים את הכורכום, הפפריקה, הסוכר, המלח, אבקת המרק, הפלפל השחור, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
  7. מצננים ומגישים, ורק אם נשאר שומרים במקרר בכלי זכוכית אטום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט מטבוחה בחצי שעה של יונית צוקרמן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    יסכה

    יונית המהממת מה קורה!!! למה אבקת מרק במטבוחה?? הטעמים המרוקאים טובים מאוד ולא צריך תבלין אירופאי אנמי

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יסכה, לא חייבים להשתמש באבקת מרק, אנחנו מוצאים שזה מוסיף למתכון טעם מעניין. מוזמנת להכין בלי האבקת מרק ולדווח איך יצא

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות