כן, אני יודעת שהמון אנשים שנחשפו למיזם הפסח של פודי הרימו גבה. מה הקשר בין השף יונתן רושפלד, האנין, המהוקצע והקטלני ובין מירי כהן, “גברת חביטורטי”, אגדת האינסטגרם עם מאות אלפי העוקבים, שכולה מתיקות ואהבה. איך העניין הזה בכלל מתחבר?
בשבת שלפני הצילומים ישבתי על הדשא של הוריי במושב וסיפרתי לאמא שלי על השבוע שהולך להיות לי, ועל איך כל יום הצילום הזה יכול להשתבש. בקיצור, קיטרתי! “כי את יודעת אמא, גם רושפלד וגם מירי הם פיגורות, ולכי תדעי למי מהם יש אגו יותר גדול…” ואמא שלי, החכמה והסבלנית בנשים אמרה בשקט שלה “נעמונת, לשניהם יש משפחה, שניהם הורים מסורים לילדים שלהם ושניהם מבשלים ואוהבים אוכל. יש כל כך הרבה משותף. הכול יהיה בסדר!” האמא הנהדרת שלי נתנה את ברכתה לתבשיל שרקחנו בפודי.
את יונתן רושפלד אני מכירה שנים ארוכות. חמש שנים לא אכלתי מידיו ונורא התגעגעתי. יונתן מבשל כמו אף אחד אחר. הוא מבשל כמו איש שמאזין למוסיקה, שותה יין, רואה דברים שנדמה לנו שהצלחנו להסתיר מפניו ובעיקר כמו איש שמבין הקשרים ויודע לחקור. חוץ מזה שהוא מבשל כמו שד הוא האיש שהכי מבין בעיניי אוכל, במובן העמוק של המילה, כמו שרק משוגע לדבר יכול. בכל מנה שלו יש איזה מעשה קונדס, איזה סוד ששמור רק לו, משהו שמצחיק רק אותו. קשה להסביר כמה האיש הזה מוכשר, אבל כל מי שאכל מהידיים שלו נורא מתגעגע.
אם רושפלד הוא השד המוכשר והלא צפוי של עולם הקולינריה הישראלי, אז מירי כהן היא יונת השלום. מירי ואני בנות אותו גיל אבל בניגוד אליי, מירי היא סבתא ואשת משפחה מופתית. היא אישה שכל אחת הייתה רוצה להיות ותשמח לקבל את המתכון, כי לצופה מהצד זה נראה כל כך קל. מירי יפה מאוד, מטופחת למרחקים ארוכים ומופת של משפחתיות. על עקבים גבוהים ועם רעמת תלתלים מהממת היא מנווטת ביד רכה ונעימה את משפחת כהן. את אלין ואת יורם כולם מכירים, אבל מירי מקפידה להכיר לעדת המעריצים שלה את כל חלקי המשפחה הנהדרת שלה ומהלכת קסמים על מאות אלפי עוקבים שמתייעצים איתה בנושאי בישול, משקפי שמש, שואבי אבק וצרות עם הבעל. מירי עונה לכולם, בסבלנות, באחריות ובלב פתוח. כל כך הרבה אנשים מתחממים לאורה ומקבלים ממנה אנרגיה ונדמה שזו אף פעם לא נגמרת, אחרת איך תסבירו שהגברת חביטורטי מעלה בשעה 02:00 בלילה סטורי עם תמונה של יד מטופחת אוחזת כוס קפה ומזמינה את כולם לשאול אותה שאלות?!
יונתן ומירי בנו יחד תפריט שמבטא אותם. בנדיבות הם פינו אחד לשנייה מקום וכמו שאמא שלי הטובה והחכמה אמרה, הם מצאו את המשותף והמחבר בקלות. ככה הם גילו שאמנם האחד גדל בקיבוץ בנגב, והשנייה באולגה על שפת הים, אבל לשניהם אמא מרוקאית, שניהם אוהבים חריף, יין טוב, שומר, בטטה קסביה ושמן, שאלוהים יעזור, כמה שמן השניים האלה שפכו לתוך הסירים! “הריסוס המרוקאי” אמרה מירי, ויונתן עודד אותה לשפוך עוד חצי בקבוק שמן זית לתבשיל הטלה, שלא יחסר.
מירי הגיעה לצילומים עם פמליה שהקיפה אותה. מאפרת, מעצב שיער וכמובן אלין ויורם שעקבו אחריה באהבה, מחזקים ומעודדים. יונתן במקום פמליה הביא סיגר ויין, יש דברים שלא משתנים. אני מסתכלת על האיש הזה יושב בחוץ, מעשן וחושב מחשבות ואני מצטערת בשביל כל מי שלא יכול פשוט להזמין מקום במסעדה שלו ולאכול, בעיקר מצטערת בשביל עצמי.
מעל סיר עוף בזיתים מירי סיפרה ליונתן על הימים בהם ישבה על השיש במטבח של סבתה וקלפה אפונים ואיך היום, כשהיא עצמה סבתא, היא מושיבה את הנכדות שלה על השיש והופכת אותן לסו שפיות קטנות. יונתן בתגובה אומר לה שסבתא שלו לא נראתה ככה ומספר לה על האוכל האיום של חדר האוכל בקיבוץ, על האבא השף שנולד בפריז ועל העושר של הבישול היהודי המרוקאי. כל כך הרבה שוני וכל כך הרבה משותף.
מירי מכינה לרושפלד כדורי קוקוס שהוא נשבע שלא יאכל, כי טוב לו מותו מחייו לאכול קינוח פרווה וכך מירי כהן נרשמה בדפי ההיסטוריה כאישה הראשונה שהצליחה לגרום ליונתן רושפלד לאכול קינוח פרווה ולהודות בפה מלא קוקוס שהוא טעים! יונתן מצידו ערך למירי סיור מודרך בעולם התבלינים האקזוטיים. נעים מאוד לימון פרסי, שורש כורכום טרי ורוטב דגים.
בסוף היום אני מוצאת את עצמי יושבת מעל תבנית הטלה שרושפלד הכין, מקלפת את בשר הטלה מהעצם והדמעות שלי זולגות מעצמן. הטעמים של איסטנבול שאני כל כך אוהבת, הלימון, השום הטרי, הפלפל החריף והטלה. כמובן שלא התאפקתי והכנתי בעצמי את הטלה לשבת, כי חייבים שתהיה לליל הסדר חזרה גנרלית. והוא יצא מושלם! מושלם!
את כל היופי הזה עליו עבדו כל כך הרבה אנשים טובים תוכלו לראות ביום שישי הקרוב 19.3 ברשת, ערוץ 13 בשעה 15:45. מירי ורושפלד עושים סדר, במיוחד בשבילכם! יהיו שם מירי כהן, יונתן רושפלד, טלה, עוף בזיתים, מרק שיגרום לכם לא להתגעגע לקניידלעך לעולם, כדורי קוקוס מפתיעים בטעמם ומלא, אבל מלא מלא טיפים, טריקים, טכניקות ואהבה.
מירי ויונתן, תודה על פרוייקט מדהים!
ולמיקי, מאיה, דנה, קרן, שוהם, מלי, שיר, אדם, אפיק ומור ולכל האנשים המצוינים שכתובים ברולר - תודה תודה תודה! כמה טוב להיות חלק ממשפחת פודי.
חג שמח, טעים, משחרר ובריא לכולכם,
נעמה פלד - העורכת הראשית של אתר פודי
תגובות (10)
מאיפה השמלה?
מצטערים אבל אנחנו מתעסקים רק באוכל 🙂